Ketosarvet

Sain taannoin toiveen julkaista oman ketosarviohjeeni ja instagramissa ohje onkin ollut jo tovin, mutta tässä viimein ohje myös tänne blogin puolelle. Ohje on helppo ja tosi muuntelukelpoinen: vaihtamalla käytettyä juustoa, tuorejuustoa ja mausteita on mahdollista tehdä kaikkea makeasta sarvesta, yksinkertaiseen voisarveen ja täytettyihin sarviin. Mieto mozzarellaraaste toimii parhaiten makeissa sarvissa, mutta suolaisiin sarviin saa helposti makua valitsemassa maukkaamman juuston. Kardemummalla maustetut ja kaneli-erytritol-voiseoksella täytetyt korvapuustisarvet ovat myös herkullinen sunnuntaibrunssin leivonnainen. Tällöin pofiberin voi korvata 2 – 2 ½ dl:lla mantelijauhetta, jolloin tulee hiukan mehevämpi lopputulos. Herkullista viikkoa kaikille!

Ketosarvet

(8 sarvea)

150 g juustoraastetta

150 g tuorejuustoa

2 isoa luomumunaa

1 ½ dl pofiberiä

2 tl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

(suolaa tai makeustusta)

Lisäksi: voiteluun munaa, pinnalle siemeniä ja haluamasi täytteet

 1. Sulata juusto ja tuorejuusto mikrossa ( n. 45 sek.)
 2. Lisää kananmunat joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
 3. Lisää kuivat aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi.
 4. Kauli taikina ympyrän tai suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kokonaisesta taikinasta saa hyvän kokoiset sarvet ympyränä, mikäli teet puolikkaa taikinan kannattaa levystä tehdä neliskulmainen, jolloin neljästä kolmiosta saa helpommin sopivan kokoisia.
 5. Täytä haluamillasi täytteillä tai voitele voilla. Kääri sarviksi.
 6. Voitele munalla ja viimeistele halutessasi siemenillä.
 7. Paista 180 asteessa uunin keskiosassa 30 min.
 8. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista.

Makrot / sarvi ilman täytteitä: HH 1,2 g, Rasva 3,6 g, Prot 10,7 g

Kcal / sarvi: 138

6 thoughts on “Ketosarvet

 1. Sulla tulee tosi paljon hyviä ohjeita! Eritoten tuo korvapuusti versio kiinnostaa. Miten paljon maistuu samalle, kuin normi korvapuusti?

  Tykkää

 2. Hei,

  Kiitos hyvistä resepteistä! Vaikka kyseinen resepti ei sisällä erytritolia, sitä käytetään monissa makeissa resepteissä korvaamaan sokeria. Onko erytritoli täysin turvallista käyttää vai olisiko jotain muuta luonnollista makeuttajaa, joka ei olisi niin kaloripitoinen kuin sokeri? Oletko itse käyttänyt erytritolia jo pitkään?

  Tykkää

  1. Hei! Itse tykkään käyttää erytritolin ja stevian yhdistelmää leivonnassa. Tämä kombo on omaan suuhuni parhaan makuinen (erytritolin viileys ja stevian pistävyys ei tule esille) ja makeutusta tarvitsee määrällisesti hyvin vähän, n. kolmasosa sokerin määrästä. Erytritoli oli käyttämällä valmistettu luonnontuote, joten se on turvallinen käyttää kohtuullisesti.

   Itse olen käyttänyt erytritolia pari vuotta, mutta leivonnaiset kuuluvat elämään pieninä määrinä silloin tällöin, ei viikottain 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s