Ketobrownie

Viimeiset viikot ovat olleet sen verran hektisia, että ruoka on jäänyt ajatuksissani kummallisen toissijaiseen rooliin. Vaikkakin vietän käytännössä koko hereilläoloaikani (ja välillä hiukan uniaikaakin) tehden, ajatellen tai konsultoiden jotain ruokaan liittyvää, ei ruoka tunnu valtaavan minua entiseen tapaan ja se jos joku on puolivoittoa itselleni. Olen kiitellyt monta kertaa ketoruokavaliota siitä, että vaikka jokapäivä ei ole ehtinyt syömään, ei energia ole loppunut tai nälkä vaivannut. Vararasvaaa tai ”potentiaalista energiaa” kuten Dr Eric Berg oivaltavasti ylimääräistä kehorasva kutsuu, on ollut kiittäminen myös. Ensimmäistä kertaa olen herännyt ajatukseen, että omassa elämäntilanteessani olisi hankalaa olla tiukassa, vähärasvaisessa kunnossa :D. Viikottain on sen verran paljon tilanteita, joissa hiukka ”potentiaalista energiaa” onkin oikeastaan hyödyllistä jaksamisen kannalta. Toki liika on liikaa tässä, niinkuin kaikessa.

Kiireisen viikon päätteeksi huomaan kaipaavani jonkin selkeän tapahtuman, joka erottaa työn levosta ja vapaa-ajasta. Se voi olla esim. sauna, pitkä kävelylenkki tai jokin arjesta poikkeava ruoka. Tällä viikolla päätin nauttia mehevästä, pähkinäsattumia sisältävästä ketobrowniesta ja pakko sanoa, että karvaan suklainen kakku on minulle herkkua parhaasta päästä. Pohja on julkaistu aiemmin osana Ketosuklaajuustokakkua täällä, mutta ansaitsi mielestäni paikkansa myös omana ohjeenaan. Kuvan kakku on tehty hiukan Ø 20 cm:n vuokaan 75% ohjeella, puolikas ohje sopii Ø 16 cm:n vuokaan. Ohje on kuitenkin kirjoitettu yleisimmälle vuokakoolle sopivaksi. Ohjeen mukaisesti tehtynä kakku on hyvin vähän makea, joten kannattaa maistella taikinaa ja lisätä makeutusta tarvittaessa. Brownien voi helposti tehdä maidottomana korvaamalla voin ja kerma kookosöljyllä ja kookoskermalla ja se kestää pakastamisen hyvin.

Herkullista sunnuntaita toivotellen, Anna!

Ketobrownie

(12 palaa)

100 g voita tai kookosöljyä

100 g tummaa suklaata (90 %)

4 munaa

1 dl mantelijauhoa

½ dl stevia sweet cystalia

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Tarjoiluun: 200 g kookoskermaa tai löysäksi vaahdoksi vatkattua kermaa

 1. Sulata voi ja suklaa, anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon munat ja vatkaa voimakkaasti, jotta seos muodostaa vanukasmaisen emulsion.
 2. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita joukkoon myös rouhitut pähkinät.
 3. Kaada leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
 4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 min, kunnes brownie on juuri ja juuri kypsä.
 5. Tarjoile kookoskerman tai löysäksi vaahdoksi vatkatun kuohukerman kanssa. Myös marjat kuten vadelmat, vatukat ja mustaherukat sopivat brownien kanssa loistavasti.

Makrot / pala kerman kanssa: HH 2,3 g, Prot 4,4 g, Rasva 23,6 g

Kcal / pala kerman kanssa: 237

7 thoughts on “Ketobrownie

  1. Tässä käytin Lindtin 90% suklaata, myös 99% toimii ja sillä hiilihydraatteja saa nipistettyä vielä pienemmäksi. Jos taas haluaa astetta pehmeämmän makuisen niin Maraboun 86% suklaa on tosi herkku.

   Tykkää

 1. Hei kiitos ensinnäkin kivoista resepteistä! 🙂 Mistä ostat yleensä 99% suklaata? Itsellä ei ole isoissa marketeissa tullut vastaan. Ja kumpaa suosittelet eka kokeileen; ketobrownieta vai mutakakkua? 😀

  Tykkää

  1. Hei, ole hyvä! Asun itse pääkaupunkiseudulla ja ihan tavallisissa marketeissa on Lindtin 99% suklaata. Lidtillä on myös 90% tumma suklaa ja maraboulla on 86%, jotka pieninä paloina silloin tällöin voivat sopiva ketoilijalle :). Hmm… vaikea kysymys. Ehkä brownieta kermavaahdolla 😀

   Tykkää

   1. Kiitos! Tuota 90% tai 86% onkin kaapissa ja välillä otan pari palaa kahvin kanssa. 😊 Täytyy vielä katsoa, jos 99% löytyisi vaikka Prisman leivontahyllystä, kun karkkihyllyssä ei ole näkynyt. Ja ehkä kokeilen brownieta ensin 😅🤩

    Tykkää

  1. Hei, tässä voisi hyvin käyttää kookosjauhoja tai perunakuitua n. puolet mantelijauheen määrästä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s