Ketopinaattiletut

Pinaattiletut on meillä yksi lasten suosikkiruoista ja ketoreseptien fb-ryhmässäkin kyseltiin pinaattilettuohjeen perään muutama päiviä sitten. Pakko myöntää, että olen itse yleisesti laiska lettujen paistaja. Tykkään kyllä letuista ja pinaattiletuista, mutta koen, että lettujen paistamista vähemmällä vaivalla saa jo paljon maukkaampaakin, kunnon ruokaa tehtyä ja siksi pinaattiletut ei usein ole omalla ruokalistalla. Blogin kautta motivoituu kuitenkin tekemään sellaistakin mitä ei muuten välttämättä tulisi tehneeksi ja ainakin lapset kiittelee. Tänään vuorossa siis pinaattiletut, jotka kieltämättä oli melkoisen hyviä omaankin makuun :P.

Ketopinaattiletut

(4 annosta)

3 luomumunaa

1 dl kuohukermaa

100 g pakastepinaattia sulatettuna

n. ½ tl suolaa

2 tl psylliumia

Paistamiseen:

25 g voita

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja vatkaa.
  2. Lisää pinaatti, suola ja psyllium. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  3. Paista taikinasta ohukaisia voissa pannulla. Taikinasta tulee 4 isoa lettua, 8 keskikokoista lettua tai 16 pikkulettua.

Makrot / annos: HH 1,3 g, Prot 6,1 g, Rasva 17,9 g

Kcal / annos: 191

8 thoughts on “Ketopinaattiletut

  1. Aivan järkky hyvät!!! En muista että oon koskaa pitäny pinaattilettuja mitenkää kauheen erikoisena mut tän reseptin kans nii tehnyt näitä montapäivää peräkkäi ja hotkinut vaan tällaisenaa🤍

    Tykkää

      1. Hei, kiva kuulla, että ohje oli mieleinen. Annos tarkoittaa ohjeissani aina sitä osaa reseptistä mikä on otsikon alla mainittu eli tässä tapauksessa koko ohjeesta tulee 4 annosta. Se kuinka monta lettua tuo on riippuu tietysti hiukan kunkin pannun koosta. Ohjeesta tulee 4 isoa lettua, 8 ohukaispannukokoista tai 16 pikkulettua.

        Tykkää

      2. Hei, annosmäärä ilmoitetaan ohjeissa aina otsikon alla, tässä ohjeessa koko satsista tulee 4 annosta ja makrot on siis laskettu tuolle neljännekselle koko reseptistä.

        Tykkää

Vastaa