Valkosipulivoissa grillattua häränkyljystä (Rib eye steak with bone grilled with garlic butter)

Sain taannoin herkullisen härän välikyljyksen (côte de boeuf), joka on odottanut pakastimessa oikeaa hetkeä päästääkseen grillin lämpöön. Todellisuudessa tuo 1,2 kg kimpale lihaa herätti minussa kunnioituksen sekaista pelkoa, sillä näin lihan olevan parasta laatua, enkä halunnut pilata sitä huolimattomalla kypsennyksellä. Perehdyin lukuisiin häränkyljyksen valmistusohjeisiin ja mietin mikä niistä olisi parhaiten sovellettavissa omiin makumieltymyksiini ja ruokavaliooni sekä grillini ominaisuuksiin.

Päädyin grillaamaan kuumassa grillissä lihan pinnat kunnolla ruskeiksi ja sen jälkeen kypsentämään lihan mediumiksi miedolla lämmöllä valkosipulilla ja rosmariinilla maustetussa runsaassa voissa. Ja kylläpä tuli niin pehmoista ja maukasta lihaa, että pakko laittaa ohjekin jakoon. Lihan kylkeen tein salaatin mintulla maustettuna ja grillattuja herkkusieniä.

Valkosipulivoissa grillattua häränkyljystä (Rib eye steak with bone grilled with garlic butter)

(4 – 6 annosta / portions)

1,2 kg härän välikyljystä (rib eye steak with bone)

suolaa ja mustapippuria (salt and pepper)

2 rkl oliiviöljyä (2 tbsp olive oil)

100 g voita (butter)

1 kokonainen valkosipulin pää (head of garlic)

2 oksaa rosmariinia (2 stalks of fresh rosemary)

  1. Mausta kyljys molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Valuta pintoihin oliiviöljyä. (Season the steak with salt and pepper. Drizzle olive oil on both sides.)
  2. Grillaa tai paista kuumalla muutama min molemmin puolin, kunnes pinta on kunnolla ruskistunut ja karamellisoitunut. (Grill or fry in high heat until caramelized and dark brown.)
  3. Sulata metallivuoassa grilissä tai pannulla voi ja lisää joukkoon halkaistu valkosipulin pää sekä rosmariini. (Melt the butter in baking dish. Add in halved head of garlic and rosemary.)
  4. Nosta liha vuokaan ja valele sitä hiljalleen kuplivalla maustevoilla. Lihan kypsymiseen menee sen paksuudesta riippuen n. 10 – 20 min. Käännä liha kypsennyksen puolessa välissä. (Put the steak into baking dish and drizzle with bubbling butter. It takes 10 – 20 minutes for the steak to cook medium depending of it’s thickness. Turn the the steak over when it’s half way cooked.)
  5. Anna lihan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoamista. (Let the meat sit for 10 minutes before serving.)
  6. Leikkaa viipaleiksi ja valuta loppu voi lihan päälle. (Carve the meat and drizzle the remaining garlic butter on top.)

Makrot (macros) / resepti (recipe):

HH (carbs) 1 g, Prot 171 g, Rasva (fat) 318 g

Kcal / resepti (recipe): 3536

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s