Ketoletut kermavaahdolla ja mansikoilla

Olin viime viikon töissä OKRA-maatalousnäyttelyssä Oripäässä. Viikko oli antoisa ja oli mukava tavata maatalousyrittäjiä ja muita kuluttajia ympäri Suomen ja kuulla minkälaisia ajatuksia ruoasta on ilmoilla, mutta samanaikaisesti viikko oli myös melkoisen rankka. Pitkät työpäivät, omien rutiinien puuttuminen ja tuhannet kontaktit veivät veronsa, eikä iltaisin tarvinnut odotella unen tuloa. Kenttäolosuhteissa ruokailu onnistui ketoperiaatteiden mukaisesti mikäli ruokaa ylipäänsä teki mieli ja ehti syödä. Oli siis erityisen ihanaa heräillä tänä aamuna rauhassa omasta sängystä ja laittaa kunnon aamiaista mielitekojen mukaan miettimättä sen enempää ravintosisältöjä.

Olen ollut aikeisssa testailla hyvien ketolettujen ohjetta ja koska jääkaapissa oli sopivasti aineksia, oli tänään hyvä tilaisuus aloittaa. Muutamien testien jälkeen päädyin tähän ohjeeseen. Se ei ole vielä täydellinen ja kehitysjatkuu, mutta maistuivat näinkin hyvin.

Ketoletut kermavaahdolla ja mansikoilla

(2 isoa tai neljä ohukaispannun kokoista lettua )

½ dl kreikkalaista jogurttia

2 munaa

3/4 dl mantelijauhoja

1 rkl psylliumia

ripaus suolaa

½ dl vichyä

Paistamiseen: 25 g voita

 1. Sekoita ainekset hyvin yhteen vichyä lukuunottamatta. Anna tekeytyä muutama min.
 2. Lisää vichy juuri ennen paistamista.
 3. Paista voissa ohuita lettuja.
 4. Tarjoa halutessasi kermavaahdon ja marjojen kera.

Makrot / iso lettu: HH 4 g, Prot 12,5 g, Rasva 27,5 g

Kcal / iso lettu: 315

5 thoughts on “Ketoletut kermavaahdolla ja mansikoilla

 1. Pitäisiköhän reseptissä olla 1tl psylliumia, ei 1 rkl? Taikinasta tulee pullataikinan paksuista.

  Tykkää

  1. Moi! Itse käytin kyllä ohjeeseen rkl:sen, mutta psylliumeissa on harmillisen paljon eroja. Tässä käytin Farinaa ja se ainakin oman kokemukseni mukaan näin jälkikäteen oli melko tehotonta, kun taas nyt käyttämäni Finax on täysin eri maata. Tämä on tosi harmillista ohjeiden kannalta :/.

   Saisitko lisäämällä nestettä vielä taikinan hiukan löystymään?

   Tykkää

   1. Heippa, onnistuin hyvin lettujen paistossa kun seurasin ohjettasi. Mieskin tykkää. Kiitos herkullisesta reseptistä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s