Täydelliset ketohampurilaissämpylät (Perfect keto hamburger buns)

Täydellisten ketohampurilaissämpylöiden metsästys on ollut minulla pidempään käynnissä. Leivässä yleisesti pidän kuivemmasta rakenteesta, jotta leipä paahtuu hyvin mukavan rapeaksi tai on rouheisen napakka. Hampurilaiseen haluan kuitenkin kostean briossi-tyyppisen sämpylän, eikä pyöreä, tasainen muotokaan olisi pahitteeksi (sämpylöitä tehdessäni olin niin nälkäinen, etten hoksannut voidella niitä munalla ja siksi kuvan sämpylöistä puuttuu kaunis kiilto). Etsinnän voi tältä erää lopettaa, sillä juuri sellainen sämpylä tulee tällä ohjeella.

Täydelliset ketohampurilaissämpylät (Perfect keto hamburger buns)

(4 isoa hampurilaissämpylää / 4 large hamburger buns)

2 luomumunaa (organic eggs)

200 g tuorejuustoa (cream cheese)

1/4 tl suolaa (pinch of salt)

2 dl hienoa mantelijauhoa (fine almond flour)

2 rkl psylliumia (2 tbsp psyllium)

2 tl leivinjauhetta (2 tsp baking powder)

 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. (Preheat the oven to 175 degrees.)
 2. Sekoita muna ja tuorejuusto hyvin. (Mix well eggs and cream cheese.)
 3. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita. (Add all the dry ingredients and mix.)
 4. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä kostutetuin käsin palloiksi. (Make the dough into four balls with wet hands.)
 5. Nosta leivinpaperille uunipellille. Voitele halutessasi munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. (Place the balls on baking tray lined with baking paper. Give the buns an eggwash and sprinkle some seeds on top if wanted.)
 6. Paista uunin keskiosassa n. 35 min. (Bake for 35 minutes or until cooked.)
 7. Anna jäähtyä ennen käyttöä. Ylimääräiset sämpylät voi pakastaa. (Leave to cool before using. You can freeze the extra ones.)

Makrot (macros) / sämpylä (bun):

HH (carbs) 4,5 g, Prot 11 g, Rasva (fat) 29 g

Kcal / sämpylä (bun): 328

19 thoughts on “Täydelliset ketohampurilaissämpylät (Perfect keto hamburger buns)

 1. Ihanan pehmeitä ja makoisia sämpylöitä! Toiseen erään lisäsin 1 rkl pellavarouhetta, koostumuksen kärsimättä.
  Nämä on meidän ykköshampparisämpylät!!

  Tykkää

 2. Kokeilin reseptiä ja mielestäni laitoin ihan oikeat aineet ohjeen mukaan. Leivistä tuli littanat, mutta syötiin sitten flatbread-hampparit 😂 Maku oli meinaan järjettömän hyvä 😊👍🏻

  Tykkää

  1. Voi ei 🤣, onneksi maku kuitenkin toimi. Psylliumin kanssa olen huomannut välillä hankaluuksia ja vanhahko muna voi myös aiheuttaa lässähtämisen. Tai sitten tosiaan on epähuomiossa mitannut jauhoja liian vähän tai leivinjauhetta liikaa. Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistuu paremmin 🙂

   Tykkää

 3. Ystäväni on mantelille allerginen, voisko tuon mantejauhon korvata jollain muulla ja millä? Nää oli kyllä super yllätys ja kun tein burgereita, niin mieskin totesi: hyviä ja pehmeitä 😀

  Tykkää

  1. Näissä voisi kokeilla pofiberiä. Sitä riittäisi 1 dl tai hiukan reilu tähän ohjeeseen. Myös lupiinijauho voisi toimia, mutta sitä en ole kokeillut.

   Tykkää

 4. Ihania, iso kiitos hyvästä reseptistä. Tosi pehmeitä ja herkullisia sämpylöitä tuli ja parempia kun vehnäjauhoihin tehdyt. Aion tehdä uudestaankin. Jos en pakasta loppuja, niin suositteletko säilytystä jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Tai jos kuitenkin pakastaa, niin tapahtuuko sulatus mikrossa vai leivänpaahtimessa? Onko kokemusta kummasta tulee parempi lopputulos? Kiitos! Ja kiitän tässä samalla myös muista sinun resepteistäsi, olen kokeillut monia ja kaikki on ollut niin hyviä että ihan naurattaa, kun tulee niin hyviä ruokia ja herkkuja! Seuraavaksi kokeilen varmaan tuota sitruuna juustokakkua.

  Tykkää

  1. Hei, kiitos ilahduttavasta kommentista! Sämpylät säilyy peitettynä huoneenlämmössä muutaman päivän. Jääkaapissa ne saattavat vettyä hiukan. Pakastaminen onnistuu hyvin, sulatusta en ole kokeillut mikrossa enkä leivänpaastimessa, mutta veikkaan että leivänpaahdin toimii hyvin, mikrossa kosteus voi hiukan tiivistyä sämpylöihin. Itse olen sulattanut huoneenlämmössä, sulavat siten n. puolessa tunnissa.

   Tykkää

   1. Tein näitä jälleen kerran. Koska tuorejuustoa ei ollut, korvasin sen Lidlin kreikkajogurtilla (10 % rasvaa), ja lisäsin noin 1/4 dl jauhoja. Muhkeat sämpylät tuli, nam 😋

    Tykkää

 5. Aivan äärettömän ihania sämpylöitä! Tein näitä tänään ensimmäisen kerran ja teen taatusti jatkossakin. Nam!!!

  Tykkää

 6. Minkä merkkistä Psylliumia käytät ? Sillä kysyn, koska osa psylliumeista värjää taikinan tummaksi, jopa violetiksi, vaarallistahan tuo ei ole, mutta esteettisesti liila leipä/ sämpylä ei välttämättä houkuta syömään.

  Tykkää

  1. Moi, mulla on käytössä Finax tai Foodin riippuen vähän mistä tarvitsee ostaa. Niiden kanssa tuota värjäytymistä ei ole ainakaan itselläni esiintynyt. Myös Farina pitää värin, mutta muuten on hiukan tehottomampi.

   Tykkää

 7. En oo muistanut kiittää tästä reseptistä mutta on tullut syötyä ainakin 30 burgeria, ja kaikki kyselee aina tätä reseptiä. Ohjaan heidät aina tänne. Itse teen tuosta määrästä 3 sämpylää (tulee isot burgerit). Jos ei ole tarpeeksi hienoa mantlijauhoa, niin laitan pikkaisen yli 2dl jolloin lopputuloksesta tulee parempi. Puhdistamon psylliumilla tulee parhaat, ja Risentan karkealla ei onnistu ollenkaan.
  Tääl on burgerikuvia, ja kaikki sämpylät on tällä reseptillä 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s