Keto-mansikkatäytekakku (Layered Keto Strawberry Cake)

Kesä, kotimaiset mansikat, (joiden sato on yllättäen jo alkanut) ja mansikkakakku kuuluvat niin symbioottisesti yhteen, että olisi melkein synti jättää tekemättä mansikkakakku ainakin kerran kesässä. Ja mikä olisi parempi tilaisuus nauttia siitä kuin juhannus ystävien ja läheisten kanssa. Vhh-kakkupohjan voi tehdä mantelijauhoista, pähkinäjauhoista, kookosjauhoista, kasvikuitujauhoista tai näiden sekoituksista. Itse pidän kookosjauhon tuomasta mausta, mutta rakenteesta tulee kookosjauhoilla usein hiukan liian mureneva, joten päädyin lopulta mantelijauhopohjaan. Kakun voi paistaa ohuempina levyinä useammassa vuoassa, jolloin paistotulos on tasaisempi kakkupohjasta saa jämäkän korkeampaankin luomukseen. Paisto onnistuu kuitenkin myös yhdessä vuoassa, kannattaa olla kuitenkin tarkkana, että kakku on keskustaa myöden kypsä, jotta se ei lässähdä jäähtyessään.

Keto-mansikkatäytekakku

(10 palaa)

Ketokakkupohja

5 munaa

1 dl karppisokeria

1 ½ dl mantelijauhoja

1 rkl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:

1 dl vettä

1 tl sitruunamehua

halutessa hiukan makeutusta

Täyte:

250 g mascarponea

1 ½ dl kuohukermaa

½ tl vaniljajauhetta

250 g mansikoita

Koristeluun: mintunlehtiä

 1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon kuivat ainekset seoksena.
 2. Kaada kakkupohja voideltuun ja mantelijauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 16 – 18 cm.) Voit myös paistaa kakkupohjan useammassa vuoassa, jolloin lopputulos on tasaisempi ja parempi.
 3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min (tai n. 20 min, jos kolme vuokaa.)
 4. Anna pohjan jäähtyä vuoassa. Kumoa, halkaise kolmeen osaan ja kostuta levyt vesi-sitruunamehuseoksella.
 5. Valmista täyte: vaahdota mascarpone, kerma ja vaniljajauhe. Viipaloi mansikat. Täytä välit mansikoilla ja mascarponevaahdolla.
 6. Koristele pinta lopuilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

Makrot / pala: HH 4,5 g, Prot 7 g, Rasva 20 g

Kcal / pala: 234

6 thoughts on “Keto-mansikkatäytekakku (Layered Keto Strawberry Cake)

  1. Hmmm… aivan tavallisen sokerikakun tapaan ohje ei nouse. Kakkupohjasta tulee kuitenkin ihan kuohkea. Olennaista on muna-sokerivaahdon riittävä vaahdotus ja huolellinen mittaaminen, sekä se ettei taikinan tarvitse odotella kuumaan uuniin pääsyä. Nämä tulee nyt ensimmäisenä mieleen 🙂

   Tykkää

   1. ”Riittävä vaahdotus ”on ajallisesti kuinka kauan vatkausta? Ongelmana aina ollut taikinan hyvä kohoaminen uunissa, mutta kuopalla uunista pois ottaessa, liian tuoreet munatko syynä, kun vatkausaika sentään n. 20min?

    Tykkää

   2. Erytriroli vaahtoutuu hitaammin kuin sokeri ja vaahdota ei sittenkään tule aivan yhtä jämäkkää. Aikaa on hiukan vaikea sanoa, koska se riippuu niin paljon vatkaimesta ja kulhon muodosta ja munien lämpötilasta, mutta kymmenisen minuuttia voisi karkeasti sanoa 🙂

    Tykkää

   3. Kuopalle menon syynä voi ola myös liian kukkura leivinjauheen mitta. Munien tuoreus vaikuttaa tietysti myös vaahdon koostumukseen, mutta en usko, että se on kuoppautumisen taustalla :/

    Tykkää

 1. Moi! Ihana ohje. Iso kiitos kun käytät basik manteli ja psylium tuotteita, kun ite en käytä ns. valmiita jauhoseoksii 🙂 Mut pystyykö karppisokerii korvaa tavallisella sokerilla, kuinkakohan paljon tavallista sokeria? 1dl? Ei kokemusta karppisokerin makeudesta/rakenteesta ni mietin siksi tota desimäärää 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s