Ketogeeninen ruokavalio pähkinänkuoressa

Tästä löydät tiivistyksen siitä mitä ketogeeninen ruokavalio on ja miksi sitä tarvitaan!

  • Ketogeeninen ruokavalio on runsasrasvainen, vähähiilihydraattinen ja kohtuullisesti proteiinia sisältävä ruokavalio, jonka tavoitteena on aineenvaihdunnallinen tila ketoosi.
  • Ketoosi tarkoittaa ihmiselle luonnollista aineenvaihdunnallista tilaa, jossa hiilihydraattien rajoittamisen ja proteiinien kohtuullistamisen seurauksena elimistö tehostaa rasva-aineenvaihduntaa ja alkaa käyttää syötyä ja varastoitua rasvaa ensisijaisena energianlähteenä.
  • Ketogeeninen ruokavalio koostuu täysin tavallisista, luonnollisista ja mahdollisimman vähän prosessoiduista raaka-aineista, joista voit syödä niitä mistä pidät. Monipuolisesti toteutettuna ketogeeninen ruokavalio ei vaadi kalliiden lisäravinteiden ostoa. Ruokavalion noudattaminen pitkällä tähtäimellä on helppoa, sillä ketoosi vähentää nälän tunnetta ja tunnet itsesi energiseksi, keskittyneeksi ja hyväntuuliseksi. Voit siis todennäköisesti vähintään yhtä hyvin tai paremmin kuin nykyisellä ruokavaliollasi.
  • Ketogeenisella ruokavaliolla on mahdollista pudottaa painoa tehokkaasti myös ilman liikuntaa, mikäli olet liikuntarajoitteinen.
  • Terveellisesti toteutettu ketogeeninen ruokavalio on elimistöä tervehdyttävä ja se sopii erityisen hyvin ylipainoisille, elintapasairauksista kärsiville ja epileptikoille. Ruokavalion on todettu myös ennalta-ehkäisevän ja hidastavan Alzheimerin tautia. Perehdy aina hyvin oman tilanteesi vaatimuksiin ennen ruokavalion aloittamista.
  • Lue lisää ketogeenisestä ruokavaliosta ja sen käytännön toteuttamisesta. Tervetuloa Ketoreseptien pariin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s