Kivikauden leipä (keto, vhh)

Kivikauden leipä on vanha ohje, joka muuttaa ilahduttavasti makuaan ja rakennettaan sen mukaan mitä aineksia milloinkin sattuu kaapista löytymään. Alunperin olen ohjeeseen törmännyt muistaakseni Antti Heikkilän jakamana ja siitä yksinkertaistanut perusohjeen, jonka muistaa vaikka ulkoa :). Olen tehnyt leipää useita kertoja ja aina hiukan eri aineksilla, mutta lopputulos on ollut aina onnistunut. Leipä on rakenteeltaan napakka, rapeakuorinen ja sisältä kostea, hiukan real-tyyppinen. Mikäli sinulla ei ole monitoimikonetta, voit käyttää taikinassa esim. 100 g mantelijauhetta ja 100 g hamppurouhetta ja laittaa loput siemenet/pähkinät kokonaisina tai hiukan veitsellä rouhittuna.

Kivikauden leipä (keto, vhh)

(20 siivua)

1 dl oliivi-, avokado- , kookos- tai pähkinäöljyä

300 g (n. 5) munaa

600 g siemeniä, pähkinöitä, manteleita, pähkinä-/siemenvoita

1 tl suolaa

  1. Mittaa ainekset yleiskoneen kulhoon. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes seos on tasaista, mutta purutuntumaa kannattaa jättää.
  2. Paista voidellussa vuoassa n. (20 x 8 cm) uunin keskiosassa 175 asteessa 1 h.
  3. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen nauttimista.

VINKKI! Leivän voi pakastaa. Se säilyy huoneenlämmössä n. 1 viikon.

HUOM! Ravintosisältöön vaikuttaa hiukan siemen- ja pähkinävalinnat. Siementen ja pähkinöiden ravintosisällöt ei kuitenkaan merkittävästi poikkea toisistaan, joten suuntaa-antavasti siivun ravintosisältö pitää paikkansa.

Makrot / siivu: HH 2,8 g, Prot 7,8 g, Rasva 21,7 g

Kcal / siivu: 242

Vastaa