Maapähkinätryffelit

Kahden raaka-aineen suklaatryffelit lienee helpointa herkkua mitä voi kuvitella. Valmistus onnistuu helposti maapähkinävoipurkissa: paloittele suklaa purkkiin missä on n. 1/3 maapähkinävoita jäljellä ja kuumenna mikrossa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Yksinkertaisimmillaan suussa sulavan maukas tryffelimassa on siinä. Massaa voi tietysti maustaa, makeuttaa tai lisätä siihen sattumia oman makunsa mukaan. Pyöriteltyjen tryffelipallojen pinnalle voi esim. valuttaa suklaaraitoja tai kuten minä tein, sirottaa kanelilla maustettua kaakao-karppitomusokeriseosta.

Maapähkinätryffelit

(10 pientä tryffeliä)

100 g karkeaa makeuttamatonta maapähkinävoita

50 g tummaa suklaata (väh. 90%)

(makeutusta oman maun mukaan)

Pinnalle: 1 tl kaneli-kaakaojauhe-tomukarppisokeriseosta

 1. Paloittele suklaa maapähkinävoipurkkiin. Kuumenna mikrossa vähitellen, kunnes suklaa sulanut. Sekoita tasaiseksi. (Makeuta halutessasi, itse en kaivannut tähän ohjeeseen makeutusta.)
 2. Anna jäähtyä jääkaapissa.
 3. Pyörittele palloiksi. Laita halutessasi makeisvuokiin.
 4. Sirota päälle kaneli-kaakaojauhe-tomukarppisokeriseosta.

Makrot / tryffeli: HH 1,7 g, Prot 3,2 g, Rasva 8 g

Kcal / tryffeli: 93

4 thoughts on “Maapähkinätryffelit

 1. Kiitos, reseptistä! Kuinka paljon voi nauttia määpähkinä voita tai määpähkinöitä ja pysy ketoosissa?

  Tykkää

  1. Ruokavalio on tietysti aina kokonaisuus, eikä yhdelle raaka-aineelle oikein voi antaa minimi- tai maksimimääriä. Maapähkinöissä ja maapähkinävoissa on kuitenkin hh n. 8g/100g , joten itse nautin sitä lähinnä lusikkamitoissa silloin tällöin kerrallaan 🙂

   Tykkää

 2. Kiitos vastausta! Olen ollut 3 viikkoa keto ruokavaliolla. Alku meni mainiosti. Olin kahden päivän jälkeen ketoosissä, ketostix näytti 8mmol/L😊, fiilis mahtava ja urheilin joka päivä. Sitten jotain tapahtui😳 nyt ketostix näyttää vaan 0,5mmol/L ja 1kg paino nousut. Olisinko ylittänyt HH määrän?? Minulla ne pähkinät silloin tällöin helposti tulee syöty.😊

  Tykkää

  1. Hei, ketostixien lukemat ei kerro ketoosin asteesta kovinkaan luotettavasti. Alussa, kun ketoaineiden hyödyntäminen energiaksi on vielä vähäsistä, niitä erittyy virtsan mukana ja arvot voi olla korkeat. Kun ketoaineet alkaa palaa pääosin energiaksi, niiden määrä virtsassa vähenee.

   Raskasta liikuntaa suositellaan välttämään ruokavaliomuutoksen alussa, koska hh-pituisesta ruokavaliosta rasvapitoiseen ruokavalioon siirtyminen on itsessään elimistölle iso kuormitus.

   On mahdotonta arvioida näillä tiedoilla mistä olosi muutos todennäköisimmin johtuu, mutta suosittelen antamaan elimistölle hiukan lepoa. Keskittymään muutaman viikon syömään monipuolisesti ja ketoruokavalion periaatteiden mukaisesti. Muista myös riittävä vedenjuonti ja suolan saanti. Uskoisin että näillä vointi paranee ja liikunta kannattaa ottaa mukaan sitten kun energiaa siihen tuntuu riittävän.

   Pähkinöille hyvä kohtuullinen kerta-annos on pieni kourallinen / 0,5 dl.

   Tsemppiä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s