Kyssäkaali-lohikiusaus

Kyssäkaalia oli lapsuudessani tarjolla useinkin kasvisraasteissa tai keitoissa. Moniin vuosiin en kuitenkaan ole kyssäkaalia itse käyttänyt ruoanvalmistuksessa tai syönyt, kunnes näin kuvan herkullisesta kyssäkaalikiusauksesta, enkä saanut sitä mielestäni. Lohikiusaus on yksi lempiruoistani enkä olisi uskonut, että kyssäkaalilla voi päästä niin lähelle perinteisen perunakiusauksen makua ja koostumusta. Tärkeää on kypsentää kiusausta riittävän pitkään, sillä kyssäkaali kypsyy melko hitaasti. Jos et ole vielä kokeillut niin suosittelen pikaisesti muuttamaan asian :D.

Kyssäkaali-lohikiusaus

(4 annosta)

1 isohko (n. 1 kg) kyssäkaali

1 pieni sipuli

300 g lohta (tuore tai savustettu)

2 dl kuohukermaa

120 g smetanaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

reilusti tilliä

 1. Kuori kyssäkaali ja suikaloi tikuiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi lohi.
 2. Sekoita ainekset uunivuoassa.
 3. Sekoita kerma, smetana ja mausteet. Kaada kiusauksen päälle.
 4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 1 h – 1 h 15 min.

Makrot / annos: HH 11,8 g, Prot 19,8 g, Rasva 42,3 g

Kcal / annos: 516

16 thoughts on “Kyssäkaali-lohikiusaus

 1. Tämä resepti on huikean hyvä, nyt eka kerralla unohdin sipulin kokonaan🤣, mutta ei se kyllä haitannut. Sitäpaitsi tää oli hyvä osoitus, että ruokaa, siis hyvää, voi tehdä ilmankin sipulia. Hyvä idea sipulilallergiselle, hyvälle ystävälleni eli todellakin jatkoon!

  Tykkää

  1. Ihana kuulla! Munkin mielestä tällä ohjeella tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan tosi hyvä kiusaus. Ja variaatiomahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon ☺️.

   Tykkää

 2. Kiitos tästä reseptistä. Santsasin juuri kolmatta kertaa🙄🤣
  Sellainen pikkukommellus kävi, että huomasin unohtaneeni sipulin. Tässä tuli nyt todistettua, että ruoka voi maistua ilman sipuliakin 😲
  Tämä toki on hyvä uutinen ystävälleni, joka on allerginen sipulille.
  Eli homma toimii💪👍

  Tykkää

  1. Ei haittaa, tulee ainakin viesti perille, mun kohdalla on usein tarpeen 😅! Kiitos 🙏

   Tykkää

 3. Anna,

  Kiitos tästä blogista. Itsellä on ikävä kyllä lipsunut pitkän aikaa ”dark side” puolelle. En ole välittänyt mitään omasta hyvinvoinnista, joka on aina tietenkin surullista. Kun koen tarvetta tehdä asiat paremmin, kaivan aina sinun sivut esiin. Kiitos. Olet todella hyvä motivaattori!

  Tykkää

  1. Kiitos Kirsi! Hienoa, jos yhdenkin taival blogin ansiosta helpottuu. Onneksi jokainen päivä ja hetki on uusi mahdollisuus pitää itsestään parempaa huolta, eikä peli ole menetetty ❤️.

   Tykkää

  1. Hei, punakaali muuttuu haudutuksessa hiukan epämiellyttävän näköiseksi, mutta muuten toiminee ohjeessa.

   Tykkää

 4. Kyllä tuli herkullista, ei kalpene lainkaan perunaversiolle. Laitoin myös lämminsavulohta ja sipuliksi purjoa. Kiitos ja kumarrus. Aion testata myös kinkulla ja jauhelihalla ainakin. Lisäksi keittoon voisi perunan tilalla laittaa tätä kyssäkaalia…

  Tykkää

 5. Kokeilin tätä ja ikävä kyllä kyssäkaalit jäivät pääosin raaoiksi. 😦 Tein ruuan pyöreässä ja hieman korkeammassa vuuassa. Mikäköhän meni pieleen? Olisikohan kerman määrä ollut liian pieni eikä nestemäärä riittänyt hauduttamaan ruokaa? Paistoin 1h 20min.

  Tykkää

  1. Hei, harmilista kuulla! Juuresten koostumus tänä vuonna on ollut melko kuiva sateettomasta kasvukaudesta johtuen ja tämä voi hyvin vaikuttaa kyssäkaalin kypsymiseen. Nämä on näitä raaka-aineiden vaihtelusta johtuvia ilmiöitä, joita ei valitettavasti oikein resepteissä voi ottaa huomioon. Kannattaa lisätä vuokaan nestettä ja kypsentää vielä miedossa lämmössä lisää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s