Ketoilijan kukkakaaliwingsit ja cyrrymajoneesi (Keto cauliflower wings with curry mayo)

Kukkakaaliwingsit on kiva idea ketoruokavaliota noudattaville illanistujaisiin, kisakatsomoon tai muuten vaan pikkupurtavaksi esim. leffaa katsoessa. Ne on hyvä vaihtoehto myös kasvissyöjille kanansiipien sijaan, mistä wingsit ovat saaneetkin alunperin nimensä. Wingsit voi paistaa uunissa tai uppopaistaa: uppopaistamalla niihin saa luonnollisesti rapeamman pinnan, mutta silloin kukkakaalin kukinnot on syytä esikeittää, jotta sisus ei jää nopean paistamisen seurauksena liian raa’aksi. Jos hiilihydraattien määrä ei ole ruokavaliossasi kovin tiukka, wingsit voi kastaa bbq-kastikkeeseen tai makean tuliseen tomaattikastikkeeseeen ennen tai jälkeen paistamisen. Ketokeittiössä tyydyttiin dippailemaan wingsit currymajoneesiin, mikä on maukas vaihtoehto sekin.

Kukkakaaliwingsit ja cyrrymajoneesi (Keto cauliflower wings with curry mayo)

(2 annosta / portion)

1 pieni (n. 300 g) kukkakaali (small head of cauliflower)

2 luomumunaa (organic egg)

50 g parmesaania raastettuna (parmesan, grated)

1 dl mantelijauhetta (almond flour)

½ – 1 tl chilijauhetta tai -hiutaleita (½ – 1 tsp chili powder/flakes)

ripaus suolaa (pinch of salt)

3 rkl oliiviöljyä (3 tbsp olive oil)

Currymajoneesi (Curry mayo)

1 dl pikamajoneesia (Home-made mayo)

1 – 2 tl keltaista currytahnaa ( 1- 2 tsp yellow curry paste)

  1. Irrottele kukkakaali pienehköiksi kukinnoiksi. (Chop the cauliflower into small florettes.)
  2. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon juustoraaste, mantelijauhot ja mausteet. Pyörittele kukkakaalit seoksessa ja nosta leivinpaperille uunipellille. (Mix the eggs, parmesan and almond flour. Season with chili and salt. Add Cauliflower into the mixture. Put on baking paper on to baking tray.)
  3. Valuta päälle oliiviöljy. (Drizzle the olive oil on top.)
  4. Paista uunissa 225 astetta n. 20 – 25 min. Kääntele paistamisen puolivälissä. (Bake on 225 degrees for 20 – 25 minutes.)
  5. Sekoita majoneesiin currytahna, lisää tahnaa vähitellen ja maistele itsellesi sopivaksi. (Mix the mayo and curry paste.)
  6. Dippaile lämpiminä. (Enjoy when still warm.)

Makrot (macros) / annos (portion):

HH (carbs) 4,5 g Prot 21 g, Rasva (fat) 79 g

Kcal / annos (portion): 816

2 thoughts on “Ketoilijan kukkakaaliwingsit ja cyrrymajoneesi (Keto cauliflower wings with curry mayo)

  1. Hei, vaikuttaa kivalta ohjeelta. Jos käyttää pakastettua kukkakaalta, pitäisikö se ensin keittää tai sulattaa, vai voiko laittaa jäisenä uuniin?

    1. Hei! Pakastekukkakaali ei ole parhaimmillaan tässä ohjeessa, sillä ne tuppaavat menemään liian pehmeäksi. Tekisin pakastekukkakaalista muuseja, keittoja tai käyttäisin sellaisenaan lisäkkeenä ja tähän valitsisin tuoreen kukkakaalin.

Vastaa