Tyrni-kookosleivokset (Sea buckthorn and Coconut cake)

Tyrni on tietääkseni maailman c-vitamiinirikkain marja. Tyrni on ollut aina minulle maultaan mieluinen, mutta sen pistävän kirpeä maku on ollut sellaisenaan hiukan liian tujakka muutoin kuin pienenä shottina ja öljyhuikkana. Tyrnin toinen hankaluus on, että sen maku muuntuu leivonnaisissa ja jälkiruoissa usein muistuttamaan oksennuksen makua. En ole aivan varma mistä tämä johtuu, mutta olen ollut huomaavinani, että vähärasvaiset maitotuotteet, kuten rahka ja vähärasvaiset jogurtit eivät oikein juttele tyrnin kanssa.

Olenkin löytänyt tyrnin aivan uudella tavalla ketoruokavalion myötä. Tyrnit maistuvat poikkeuksetta ihanan aromikkaille rasvaisten maitotuotteiden ja kookoskerman kanssa ja syönkin niitä silloin tällöin jälkiruokana sellaisenaan. Myös kreikkalainen jogurtti rakastaa tyrnimarjoja. Epämieluisaa makumuuntumista ei ole esiintynyt ja yllättäen makeuden aistimus on muuttunut niin paljon, ettei tyrnikään vaadi enää makeutusta kaverikseen, vaan maistuu ilmankin herkulliselta. Siksi ajattelin, että tyrni ja kookos voisivat olla lyömätön pari keväisessä leivoksessa, enkä erehtynyt. Tästä saattoi tulla jopa haastaja aiemmin julkaisemalleni porkkanakakulle!

Tyrni-kookosleivokset (Sea buckthorn and Coconut cake)

(9 palaa / pieces)

Pohja (Coconut cake):

3 luomumunaa (organic egg)

½ dl karppisokeria (erythritol)

1 dl kookosjauhoa (coconut flour)

½ tl leivinjauhetta (½ tsp baking powder)

Täyte (Filling):

125 g mascarponea (mascarpone)

1 dl kermaa (heavy cream)

½ tl vaniljajauhetta (½ tsp vanilla seeds)

1 rkl karppisokeria (1 tbsp erythritol)

½ dl tyrnimarjoja (sea buckthorn)

  1. Valmista pohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen kiertoilmalle tai 200 asteeseen tasalämmölle. (Prepare the cake: Preheat the oven to 175.)
  2. Vatkaa munat ja makeutusaine kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kookosjauho ja leivinjauhe. Sekoita. (Whisk egg and erythritol until fluffy. Add combined coconut flour and baking powder. Stir.)
  3. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille (15 x 20 cm). (Pour the batter onto baking paper on baking tray 15 x 20 cm.)
  4. Paista n. 10 min. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kahteen yhtä suureen palaan. (Bake for 10 minutes. Let cake to cool. Cut in two pieces.)
  5. Valmista täyte: Vaahdota mascarpone ja kerma. Mausta vaniljalla ja makeutusaineella. Sekoita lopuksi joukkoon tyrnimarjat. (Prepare the filling: Whisk mascarpone and cream. Season with vanilla and erythritol. Add sea buckthorns the last and stir.)
  6. Levitä seos toiselle kakkupohjalle tasaiseksi kerrokseksi. (Spread the mixture on top of the other cake pieces.)
  7. Nosta toinen kakkulevy päälle. (Put the other cake on top.)
  8. Laita kakku pakastimeen. Ennen tarjoilua, ota se pakastimesta ja leikkaa jäisenä paloiksi. Anna sulaa n. 1 tunti. (Put the cake in freezer. Before serving cut it in pieces while still frozen. It takes about 1 hour fot the cake to be ready to serve.)
  9. Koristele kookoshiutaleilla ja kuivatuilla syötävien kukkien terälehdillä. (Decorate with coconut flakes and dried edible flowers.)

Makrot (macros) / pala (piece):

HH (carbs) 2,2 g, Prot 5 g, Rasva (fat) 12 g

Kcal / pala (piece): 135

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s