Pinaatti-fetamunakas (Spinach and feta cheese omelette)

Kananmuna on edullinen ja terveellinen ketogeenisen (tai oikeastaan minkä tahansa) ruokavalion kulmakivi. Kananmunassa on runsaasti laadukasta proteiinia, monia vitamiineja ja mineraaleja sekä monipuolinen valikoima erilaisia rasvahappoja. Kananmunan ongelmana on vuosien saatossa virheellisesti pidetty keltuaisen sisältämää kolesterolia. Koska solujen rakentama kolesteroli vaikuttaa veren kolesterolipitoisuuteen kuitenkin enemmän kuin ravinnosta saatu, ei kolesterolin saanti yksin ruoasta saatuna todellisuudessa vaikuta merkittävästi sydän- ja verisuonitautiriskiin, vaan taustalla on laajemmin epäterveelliset elämäntavat ja erityisesti runsaasta sokerin käytöstä johtuva kehon yleistulehdus.

Kananmuna on myös ruoanvalmistuksessa monipuolinen raaka-aine: munasta syntyy keitetty muna, paistettu muna, munakas, munakokkeli, uppomuna, leivonnaiset jne… Muna muuttuu ruoanvalmistuksessa moniin muotoihin ja siksi se onkin yksi tärkeimmistä raaka-aineista ainakin omalla kauppalistallani.

Pinaatti-fetamunakas (Spinach and feta cheese omelette):

(1 annos/portion)

2 – 3 (luomu)munaa (organic egg)

½ dl täyteläistä kuohukermaa (heavy cream)

ripaus suolaa (pinch of salt)

rouhaisu mustapippuria (pinch of black pepper)

1 rkl oliiviöljyä (1 tbsp olive oil)

kourallinen tuoretta pinaattia (handful of fresh spinach)

25 g fetajuustoa (½ oz fetacheese)

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. (Mix the eggs, cream, salt and pepper in a bowl.)
  2. Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä. (Heat the olive oil in a frying pan in a medium heat.)
  3. Kaada munakasmassa pannulle. Kerää massaa pannun ulkoreunoilta sisäänpäin, jotta raaka massa valuu reunoille. (Poor the mixture in a pan and keep moving it gently until it starts to settle.)
  4. Laita pinaatti munakkaan päälle. Murustele pinnalle feta. (Put the spinach and crumble the feta cheese on top.)
  5. Anna hautua hetkisen kannen alla, jotta pinaatti pehmenee. (Let cook few minutes undet the lid until the spinach softens up a bit.)

Makrot (macros) / annos (portion):

HH (carbs) 5 g, Prot 25 g, Rasva (fat) 52 g

1 thoughts on “Pinaatti-fetamunakas (Spinach and feta cheese omelette)

Vastaa