Itsetehdyt pähkinävoit

Pähkinävoit on helppo tapa lisätä laadukkaiden rasvojen määrää ja vaihtelua ruokavalioon. Pähkinät sisältävät reilusti lisäksi mineraaleja ja niiden on havaittu tukevan hyvän vastustuskyvyn rakentumista ja lisääntymiskykyä (sekä -halukkuutta ;)). Monista terveysvaikutuksistaan huolimatta pähkinöissä on kuitenkin vaihdellen melko paljon hiilihydraatteja, joten niiden varaan ei ketogeenista ruokavaliota kannata rakentaa. Vähähiilihydraattisimpia pähkinöitä ovat brasilian-, saksan-, macadamia- ja hasselpähkinät sekä mantelit. Minulle lusikallinen pähkinävoita tumman suklaapalan päällä toimii herkuttelussa silloin kun tekee mieli jotain pientä. Pähkinävoit ovat myös mainio levite ketoleivälle tai -pullalle mannereurooppalaiseen tyyliin.

Harmillisesti maapähkinävoi on oikeastaan ainut ”pähkinävoi” mitä Suomessa kaupoista löytyy kohtuullisella hinnalla. Mantelivoita ja saksanpähkinävoita on saatavilla luontaistuotekaupoista, mutta niiden hinta hirvittää ainakin minua. Onneksi pähkinävoin tekeminen on todella yksinkertaista ja samalla voi itse päättää miten sileää tai karkeaa tahnasta haluaa: minä pidän tahnoista, joissa on hiukan purutuntumaa ja rakennetta jäljellä.

Kuvassa ylimpänä pekaanipähkinävoita, keskellä maapähkinävoita ja alimpana sokeritonta ketonutellaa, jonka ohje löytyy täältä.

Pähkinävoit

( n. 2 dl valmista pähkinävoita)

100 g pähkinöitä tai manteleita (esim. pekaani, maapähkinä, manteli)

(ripaus suolaa)

2 – 3 rkl pähkinäöljyä

Makrot / resepti:

HH 4 g, Prot 8 g, Rasvat 99 g

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s