Kookos-chiavanukas

Herkuttelu on kiinteä ja tärkeä osa omaa elämääni. Herkuttelun käsite on tosin kokenut melkoisen muutoksen ketoilun myötä. Ennen ajatus herkusta sisälsi voimakkaan assosiaation makeista leivonnaisista, tuoreesta pullasta ja kermaisen täyteläisistä jäätelöistä, joissa piileskeli toinen toistaan tuhdimpia keksitaikinan tai kakun paloja. Ajattelin, että tästä sokerihuuruisesta päivähaaveilusta luopuminen olisi minulle se hankalin paikka – toisin kävi.

Ketogeenisen ruokavalion ehdottomasti paras puoli on se, että mieliteot hiljenee ja muuttuu. Sokerihammasta ei enää kolota ja kahvin voi juoda kahvina tai mieluusti rasvakahvina ja pelkkä ajatus hapatetusta suolakurkusta tai lehtisellerin varresta saa veden herahtamaan kielelle :D.

En kuitenkaan ole lopettanut herkuttelua ja onneksi tässä ruokavaliossa ei edes tarvitse. Rasvalla on ihastuttava tapa tehdä lähes ruoasta kuin ruoasta herkullista ja mehevää. Rasvan rinnalle kaipaan toisinaan jotain raikasta ja aromikasta. Mehevän kookoksinen chia-vanukas tuoreiden marjojen kera on juuri sitä! Chia-vanukas on myös hyvä aamiaisvaihtoehto niille, jotka ovat tottuneet aamu- tai iltapalajogurtiin munakkaiden ja muiden lämpimien, suolaisten ruokien sijaan. Lisäämällä nesteen määrää 0,5 – 1 dl, saat ohjeesta myös täyteläisen chiapuuron.

Vanukkaan kanssa voi kokeilla lähes mitä tahansa lempimarjojaan, mutta kannattaa pitää mielessä, että marjoissa on jonkin verran hiilihydraattia, joten ketoosia havittelevalle niitä mahtuu ruokavalioon yleensä vain silloin tällöin. Omat lempparini vanukkaan kanssa ovat vadelmat, mustikat ja herukat.

Kookos-chiavanukas

(1 aamupala-annos tai kaksi jälkiruoka-annosta)

3 rkl chiansiemeniä

½ dl kookoskermaa

1 ½ dl mantelimaitoa

(3 kaffirlimetinlehteä ja/tai vaniljajauhetta)

(pari tippaa nestemäistä steviaa)

Tarjoiluun 25 g tuoreita tai pakastemarjoja

  1. Sekoita chiansiemenet, kookoskerma ja mantelimaito hyvin sekaisin.
  2. Mausta halutessasi kaffirlimetinlehdillä ja/tai vaniljajauheella.
  3. Makeuta halutessasi 3 – 5 tipalla nestemäistä steviaa.
  4. Tarjoa marjojen kanssa.

Makrot / resepti:

HH 6 g, Prot 7 g, Rasvat 22 g

One thought on “Kookos-chiavanukas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s