Dalgona-kahvi ketona

Dalgona-kahvi on tämän hetken viraali somehitti. Eikä suotta! Kahvi on monipuolinen ja äärimmäisen helposti muunneltavissa kaakaoksi, matcha-lateksi tai vaikka kardemumma-kahviksi. Juoman perusta on kylmä tai kuuma maito. Maidon sijaan voit käyttää haluamaasi kasvimaitoa, kermaa tai kuten minä kookosmaidon ja veden sekoitusta. Omaan makuun pelkkään kookosmaitoon tai kermaan tehtynä juomasta tuli liian raskas. Maidon päälle lusikoidaan tiukan kahvinen, kuohkea vaahto. Vaahdon voit tehdä myös machasta tai kaakaosta. Pieni makeutus vaahdolle on ihan paikallaan erityisesti jos käyttää maitoa tai esim. mantelimaitoa juoman pohjana. Kookosmaidon oma makeus riittää kuitenkin makeuttamaan juomaa ainakin minun makuun riittävästi enkä kaivannut lisämakeutusta. Kahvin päälle murensin pienen palan suklaamarenkia, jonja ohje on tulossa blogiin seuraavaksi :).

Dalgona-kahvi

(1 annos)

Kahvivaahto:

1 rkl pikakahvijauhetta

(1 tl erytritolia)

1 rkl kiehuvaa vettä

Lisäksi

1 dl kookosmaitoa

½ dl vettä

(vaniljauutetta)

  1. Vaahdota kahvinvaahdon aineksi pienessä kulhossa sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkea paksu vaahto.
  2. Kuumenna halutessasi tai kaada kylmänä maito lasiin.
  3. Lusikoi vaahto juoman pinnalle.
  4. Nauti heti.

Makrot / annos: HH 3 g, Prot 3 g, Rasva 18 g

Kcal / annos: 190

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s