Ketovispipuuro

Herkullinen ja kuohkea ketovispipuuro syntyy alle 5 minuutissa. Rakenteeltaan tai maultaan tämä puuro ei häviä tavalliselle mannavispipuurolle yhtään ja makuvariointi on todella helppoa. Vispipuurona maistuu ihanalle ainakin seuraavat makuyhdistelmät: mustikka-kardemumma, mustaherukka-lakritsijuuri, raparperi-kaneli, omena-inkivääri, vadelma-vanilja ja raparperi-mansikka. Tällä kertaa tein kuitenkin puuron puolukan ja kookoksen makuihin ja nautin sen mantelimaidon kera.

Puolukka-kookosvispipuuro

(1 annos)

1 ½ dl kylmää vettä

2 tl psylliumia

1 dl kookoskermaa tai kuohukermaa

½ dl pakastepuolukoita

(makeutusta oman maun mukaan)

Tarjoiluun: 1 dl mantelimaitoa

 1. Yhdistä vesi ja psyllium ja sekoittele minuutin verran.
 2. Lisää kookoskerma ja puolukat, soseuta sauvasekoittimella. (Mikäli käytät kuohukermaa, soseuta psylliumseos ja puolukat ja lisää kuohukerma vaahdotettuna.) Makeuta halutessasi stevialla tai erytritolilla.
 3. Tarjoa mantelimaidon kera.

Makrot / annos: HH 3 g , Prot 5,2 g, Rasva 26,3 g

Kcal / annos: 276

12 thoughts on “Ketovispipuuro

  1. Hei, voi lisätä jäisinä tai ainakin hiukan kohmeisina. Soseutuksessa ne saa sen verran kyytiä, että sulavat 🙂

   Tykkää

 1. moi,voiko kauramaitoa käyttää mantelimaidon sijaan?jos ohjeessa on esim.60g pastaa tarkoittaako se kuiva vai keitettyä määrää.

  Tykkää

  1. Hei Timo! Ketoruokavaliolle kauramaito ei sovi. Ohjeissani ei ole pastaa, koska se ei myöskään kuulu ketoruokavaliolle, joten en täysin ymmärrä mitä pastaa kysymyksellä tarkoitat?

   Tykkää

 2. Hei,hienoa että sain vastauksen kysymyksiini näin pian.Aloitimme vaimon kanssa ketoilun maanantaista ja mennään näillä sinun ruoka-ohjeilla pitkälti.Luin myös Ketodieetti oppaan joka tuli vast’ikään kauppoihin,siinä oli ohjeissa pastaa,papuja ja herneitä joita sinä suosit vältettävän,onko tässä joku koulukunta-ero vai joku muu syy?
  Olet tehnyt suuren työn näiden sivujen eteen kiitos niistä.Hyvin myös vastailet kysymyksiin,hieman on vain vaikea löytää kommenttisi tiedon runsauden joukosta.

  Tykkää

  1. Hei, mukava kuulla, että blogista on apua 🙂 Nyt pääsin kärryille kysymykseesikin. Huomasin, että lehdessä oli otettu melkoisen väljä ote ketoruokavalioon. Osittain se ei ollut oikeastaan ketodieettiä lainkaan, eikä edes vähähiilihydraattisten periaatteiden mukaista.

   Hiilihydraattien vähentäminen minimiin asettaa enemmän merkitystä mistä hiilihydraatit saa, jotta samanaikaisesti ruokavaliosta saisi riittävästi vitamiineja ja hivenaineita. Pasta on käytännössä pelkkää hiilihydraattia ja herneistä sekä pavuissa hiilihydraattimäärä suhteessa muihin ravintoaineisiin on myös niin reilu, että kokonaisuuden kannalta ketoruokavalio ei oikein rakennu järkevästi, jos niitä sisällyttää ruokavalioon. Toisin sanoen hiilihydraatteja tulee pienestäkin määrästä liikaa ja muut ravintoaineet jää vähäisiksi.

   Toinen ongelma pavuissa ja herneissä on se, että niiden hiilihydraatit tuppaavat imeytymään huonosti ja aiheuttavat monille ruoansulatusongelmia.

   Mikäli ei pyri ruokavaliolla ketoosiin, silloin pieni määrä papuja ja herneitä voi mahtua mukaan kokonaisuuteen. Toivottavasti tämä selvensi asiaa 🙂

   Tykkää

 3. Aivan huippu resepti!! Olen syönyt tätä tällä viikolla joka aamu. En lisää enää makeutusta ollenkaan kun totesin että toimii hyvin ilmankin, marjoja tosin laitan tuplat eli 1dl. Olen tehnyt joko luomukermaan tai kerman ja Arla Lempi Fraiche-kerman sekoitukseen, siitä saa kivaa happamuutta jos sellaisesta tykkää 🙂 Toistaiseksi olen kokeillut vasta mustikoilla ja puolukoilla, kardemumma tosiaan toimii joukossa myös!

  Tykkää

 4. Kun lasken protskumääriä, niin katsonko esim. lohen proteiinit jostain taulukosta vai onko kyse suoraan palan painosta?

  Tykkää

  1. Hei, ravintoaineiden määrän voi katsoa finelistä tai muusta ravintoainetaulukosta. Esim. 100g lohta sisältää n. 20 g proteiinia ja 14 g rasvaa. Raaka-aineen paino ei siis ole suoraan ravintoaineen määrä paitsi öljyssä, joka on 100% rasvaa.

   Toivottavasti tämä selvensi kysymystäsi!

   Tykkää

 5. Tuleeko tähän psyllium-hiutaletta vai jauhetta? Sama koskee muitakin reseptejäsi, olisi kiva, jos niissä mainittaisiin jauhe- vai hiutale, kun itse kokeillen menee turhaan hukkaan ruokia, kun hiutaletta ja jauhetta kuitenkin täysin eri määriä käytetään. Kiitos!

  Tykkää

  1. Hei, kiitos palautteesta! Käytän ohjeissani aina psylliumjauhetta. Pyrin täsmentämään tämän jatkossa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s