Kukka- tai parsakaaliriisi

Hienonnettu kukka- tai parsakaali on mainio korvike keitetylle riisille, couscousille tai kvinoalle. Helpoimmin kaalien hienontaminen käy monitoimikoneella, mutta myös veitsellä leikkaamalla hienontaminen onnistuu. Hienonnetun kaalin voi höyryttää tai keittää kyspäsi suolalla maustetussa vedessä, mutta itse pidän eniten riisin paistamisesta öljyssä pannulla. Riisiä on helppo samalla maustaa ruoan makuihin sopivaksi esim. yrteillä, kurkumalla, paprikajauheella, sitruunamehulla jne..

KUKKA- TAI PARSAKAALIRIISI

(4 annosta)

500 g kukka- tai parsakaalia hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

(kurkumaa, currya, yrttejä, mustapippuria)

  1. Hienonna kaali varsineen ja lehtineen monitoimikoneessa tai veitsellä leikaten.
  2. Paista seosta öljyssä pannulla samalla sekoitellen n. 5 minuuttia.
  3. Mausta suolalla ja halutessasi muilla mausteilla.

Makrot / annos: HH 2,8 g, Prot 2,5 g, Rasva 7,8 g

Kcal / annos: 97

Vastaa