Ketoglögi

Lokakuun loppua viedään ja ainakin pääkaupunkiseudulla on pitkän sateen ja harmauden jälkeen ollut muutama piristävän kipakka, mutta aurinkoinen päivä, jotka enteilevät tulevaa talvea. Viikonloppuna kaivoin varastosta esiin villakangastakit ja paksummat kaulahuivit, eikä yhtään liian aikaisin – aamulla lämpömittari oli reilusti pakkasen puolella. Kuuraan peittynyt luonto tarjoilee kuitenkin sen verran ihastuttavia maisemia aamuiselle työmatkalle, että olisin jo melko valmis talven tuloon.

Pieni pakkanen on myös se mikä laukaisee ainakin minulle tarpeen saada mausteisia kuumia juomia. Tee riittää toisinaan tyydyttämään kuuman juoman kaipuun, mutta täyteläinen glögi on maistunut huulillani jo useamman päivän ja tuumin, ettei koskaan voi olla liian aikaista aloittaa glögikautta. Kauppojen valmistarjonta glögeissä on makuprofiililtaan todella makea, joten olihan se siis pakko yrittää tehdä oma versio, jota voisi silloin tällöin juoda vhh- tai ketoruokavaliosta huolimatta. Glögin voisi tietysti keittää punaviiniin, mutta ainakin meillä myös lapset juovat glögiä, joten tarve oli maukkaalle, mutta vähähiilihydraattiselle mehuglögille.

Tämä glögi on nopea ja superhelppo ja melkein väittäisin, että jopa parempi kuin kaupan valmisglögit. Itse tehdyssä glögissä on sekin hyvä puoli, että juoman makeutta voi säätää helposti. Ohjeella tulee makea, muttei lainkaan imelä glögi. Aurinkoisia syyspäiviä toivoen!

Ketoglögi

(1 l / 4 annosta)

1 l vettä

200 g pakastemustaherukoita

1 pussi kuivattuja glögimausteita

2 kanelitankoa

½ dl karppisokeria

Tarjoiluun: mantelilastuja

  1. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä n. 10- 15 minuuttia.
  2. Siivilöi ja nauti.

Juoma on valmista heti keittämisen jälkeen, mutta mikäli haluat syventää sen makua, voit antaa sen maustua jääkaapissa yön yli.

Makrot / annos: HH 2 g, Prot 0,3 g, Rasva 0,1 g

Kcal / annos: 12

One thought on “Ketoglögi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s