Naudan ulkofilettä pestopedillä (Sirloin steak with pesto and arugula)

Juhannus oli ja meni, mutta olipa se tänä vuonna parempi kuin koskaan. Niin hyvä, etten oikeastaan olisi halunnut palata juhannuksen vietosta kotiin ja arkeen ollenkaan :D. Aurinko helli poikkeuksellisen suloisesti ja järvisuomen maisemat sekä seura oli timanttista ja ruoka hyvää. Mitä sitä muuta voisi ihminen toivoa.

Kotiinpalua edeltävänä iltana näin pätkän Jamie Oliverin vanhasta kokkiohjelmasta, jossa valmistui suunnilleen tämän ohjeen mukainen vedet kielelle herauttava ateria. Ajattelin, että tämä jos mikä olisi paras laskeutuminen lomalta arkeen – sopivasti lohdullinen, mutta vielä hiukan juhlatunnelmaa nostattava ja hiilihydraatteja se sisältää vain nimeksi. Vaikka oma ruokavalio ei juhannuksen aikana juuri normaalista poikennutkaan, on oloni reissussa olon jälkeen aina hiukan turpea. Vähentämällä hiilihydraattien määrän minimiin juhlien tai muutoin poikkeuksellisen ruokavalion tai ruokarytmin jälkeen lähtee ylimääräiset nesteet nopeasti kiertämään ja olo normalisoituu. Tämä on hyvä pitää mielessä kikkakolmosena, mikäli pitää poikkeuspäiviä ketoilusta ja kärsii turvotuksesta.

Jamien versiossa komeus viimeisteltiin parmesaanilastuilla, mutta koska omasta kaapista sitä ei sattunut löytymään, niin pärjättiin loistavasti myös ilman. Suosittelen kokeilemaan!

Naudan ulkofilettä pestopedillä (Sirloin steak with pesto and arugula)

(2 annosta / portions)

75 g pekonia (bacon)

250 g naudan ulkofilettä (sirloin steak)

suolaa ja mustapippuria (salt and pepper)

½ dl tuorepestoa (freshly made pesto)

75 g rucolaa (aragula)

3 rkl oliiviöljyä (3 tbsp olive oil)

  1. Hienonna pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Nosta sivuun, mutta jätä ylimääräinen rasva pannulle. (Dice the bacon and fry in the pan until crispy. Set aside, but leave the remaining fat on the pan.)
  2. Mausta file molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla n. 1,5 minuuttia/puoli, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Nosta leikkuulaudalle vetäytymään muutamaksi minuutiksi. (Season the steak on both sides. Fry in hot pan minute and half from each side. Leave to set on cutting board for few minutes.)
  3. Levitä pesto tarjoiluvadin pohjalle. (Spread the pesto on the serving plate.)
  4. Viipaloi file ja asettele peston päälle. (Slice the steak and put on top of pesto.)
  5. Viimeistele rucolalla, pekonipaloilla ja oliiviöljyllä. (Garnish with aragula, crispy bacon and pour olive oil on top.)

Makrot (macros) / annos (portion):

HH (carbs) 1,5 g, Prot 35 g, Rasva (fat) 50 g

Kcal / annos (portion): 588

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s