Limejuustokakku (Keto Lime Cheesecake)

Erilaiset hyydytetyt ja paistetut juustokakut ovat ketogeenisellä ruokavaliolla loistavia herkkuhetkien tai juhlien valintoja, sillä tuorejuustot sisältävät vain vähän hiilihydraatteja ja kakkujen valmistuksessa ei tarvitse juurikaan tehdä muutoksia omiin vanhoihin resepteihin nähden. Lopputuloksesta ei juurikaan osaa sanoa, että kyseessä on vähähiilihydraattinen leivonnainen, joten sitä voi hyvin tarjota ihan kaikille ruokavaliosta riippumatta.

Sokerin voi leivonnassa korvata esim. stevialla tai erythritolilla eli karppisokerilla. Steviaa on tutkittu jonkin verran ja sen etuna pidetään sitä, ettei se vaikuta insuliinin tuotantoon lainkaan. Stevialla on kuitenkin erityisesti isommissa määrissä hiukan pistävä ja epämiellyttäväksi koettu maku. Erythritoli on myös kasviperäinen, luontainen sokerialkoholi, eikä se sisällä energiaa. Sitä on kuitenkin tutkittu vähemmän ja tutkimustieto on ristiriitaista osan havaiten, että erythritol aiheuttaa hiukan insuliinin eritystä keinomakeutusaineiden tavoin. Pidempään ketogeenisellä ruokavaliolla oltua makeuden aistimuksessa tapahtuu merkittäviä muutoksia, eikä makeutusta kaipaa enää entiseen tapaan. Siksi kannattaakin pyrkiä vähentämään kaikenlaisten makeutusaineiden käyttöä pikkuhiljaa ja antaa makunystyröiden tottua raaka-aineiden omiin aromeihin ja makeuteen, mikäli leivonnnaisia kuitenkin haluaa tehdä.

Limejuustokakku (Keto Lime Cheesecake)

(10 palaa / piece)

Pohja (Crust):

1 dl mantelijauhoja (almond flour)

½ dl kookosjauhoja (coconut flour)

50 g voita sulatettuna (butter, melted)

limen raastettu kuori (lime zest, grated)

muutama tippa steviaa (stevia to taste)

Täyte (Filling):

200 g tuorejuustoa (cream cheese)

100 g crème fraîchea (sour cream)

½ dl limemehua (lime juice)

½ tl vaniljajauhetta (½ tsp vanilla seeds)

2 luomumunaa (organic eggs)

steviaa oman maun mukaan (stevia to taste)

Tarjoiluun (To serve): 100 g tuoreita marjoja (fresh berries)

  1. Sekoita pohjan ainekset. Taputtele seos Ø 16 – 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja hiukan reunoille. (Mix the ingredients of the crust. Spread the mixture on the cake tin covered with baking paper.)
  2. Yhdistä kaikki täytteen ainekset kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes seos on kuohkeaa. Kaada vuokaan. (Combine the ingredients of the filling. Beat for minute until fluffy.)
  3. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 – 25 min. Anna jäähtyä mielellään yön yli ennen tarjoilua. (Bake in 175 degrees for 20 – 25 minutes. Let to cool over night before serving.)

Makrot (macros) / pala (piece):

HH (carbs) 2 h, Prot 4,2 g, Rasva (fat) 9,5 g

Kcal / pala (piece): 118

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s