Lehtikaali-vuohenjuustosalaatti (Kale and goat’s cheese salad)

Minä olen yksinkertaisten ruokien ja makujen ylin ystävä. Harvoin arjessa käytän juuri 15 minuuttia kauempaa ruoan valmistamiseen. Kesällä salaatit tarjoavat oivallisen mahdollisuuden yhdistää runsas värikkyys, ravitsevuus ja helppotekoisuus yhteen pakettiin nopeasti. Herkullinen salaatti muodostuukin muutaman raaka-aineen lopputuloksena. Muutamasta vaiheesta kannattaa kuitenkin pitää kiinni, jotta lopputulos on herkullinen. Lehtikaali on maukas lehtikasvis, jossa on paljon suojaravintoaineita. Lehtikaali voi maistua hiukan karvaalta ja olla rakenteeltaan kuivakka, mikäli sille ei tee mitään. Mielestäni onkin tärkeää hieroa lehtikaalin solut rikki suolan kera ennen salaattiin laittamista. Siementen ja manteleiden paahtaminen puolestaan tuo niiden öljyt ja aromit esiin ja nostaa makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

Lehtikaali-vuohenjuustosalaatti (Kale and goat’s cheese Salad):

(2 annosta / portions)

200 g lehtikaalia + 2 tl sormisuolaa (kale + 2 tsp finger salt)

1 dl siemensekoitusta (mixed seeds)

1 dl mantelilastuja (almond flakes)

150 g vuohenjuustoa (goat’s cheese)

1 dl tuoreita vadelmia (fresh raspberries)

Kastike (Vinaigrette):

3/4 dl oliiviöljyä (olive oil)

1 rkl puna- tai vadelmaviinetikkaa (1 tbsp red or raspberry wine vinegar)

1 rkl dijon-sinappia (1 tbsp dijon mustard)

2 valkosipulin kynttä (garlic gloves)

ripaus suolaa (pinch of salt)

  1. Laita hienonnettu lehtikaali isoon kulhoon. Ripottele päälle suola ja puristele seosta, kunnes lehdet muuttuvat tummanvihreiksi, aromaattisemmiksi ja pehmeiksi ja lehtikaalin kitkeryys häviää. Laita sivuun. (Place the chopped kale in a large serving bowl. Sprinkle it with a few dashes of salt and massage it with your hands by scrunching up large handfuls at a time until it’s darker and more fragrant. This makes the kale taste less bitter and makes it easier to eat. Set aside.)
  2. Paahda siemenet ja mantelilastut kuivalla pannulla keskilämmöllä koko ajan sekoitellen. Kaada seos lehtikaalin joukkoon. (Toast the seeds and almonds in a small or medium skillet. Cook over medium heat, stirring frequently until the almonds are fragrant and starting to turn golden on the edges. Pour the almonds into the bowl of massaged kale.)
  3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Kaada n. puolet siitä kaalin joukkoon, laita loppu sivuun. (To prepare the vinaigrette, simply whisk the ingredients together. Stir in half of the vinaigrette, the heat will temper the garlic a bit. Set the rest aside.)
  4. Murenna vuohenjuusto kaalin joukkoon, sekoita. Lisää loppu kastike. (Gently crumble the goat cheese into the salad and lightly stir. Taste, stir in more vinegar by the teaspoon.)
  5. Viimeistele vadelmilla. (Finish off with raspberries.)

Makrot (macros) / annos (portion):

HH (carbs) 7 g, Prot 30 g, Rasva (fat) 82,5 g

Kcal / annos (portion): 906

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s