Halloumi-kesäkurpitsapihvit yrttisalaatilla ja munalla (Halloumi and zuccini fritters with minty salad and egg)

Oman kasvimaan satoa päästään hyödyntämään pienen tovin kuluttua. Nyt onkin hyvä aika kerätä valmiiksi ohjeet kotimaisen sadon varalle, ettei lopu tosipaikan tullen ideat kesken 😀 Kesäkurpitsasta ja halloumista saa todella mehevät ja maukkaat kasvispihvit helposti. Minttu tekee pihveihin ihanan raikkaan maun, eikä muita mausteita juuri tarvita. Tässä ohjeessa vain toiselta puolelta paistetun munan juokseva keltuainen toimii samalla kastikkeena, mutta mikäli munan haluaa täysin kypsänä, sopisi ohjeeseen todella hyvin myös tzatziki-tyylinen kurkulla ja mintulla tai valkosipulilla maustettu tuhti kreikkalainen jogurtti.

Halloumi-kesäkurpitsapihvit yrttisalaatilla ja munalla
(Halloumi and zuccini fritters with minty salad and egg)

(2 annosta / portions)

400 g kesäkurpitsaa raastettuna (zuccini, grated)

200 g halloumia raastettuna (halloumi, grated)

1 – 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna (1 – 2 stalks srping onion, chopped)

2 luomumunaa (organic egg)

tuoretta minttua hienonnettuna (fresh mint, chopped)

mustapippuria (blackpepper)

2 rkl mantelijauhoja (2 tbsp almond flour)

Paistamiseen (To fry): oliiviöljyä (olive oil)

Tarjoiluun (To serve): minttu-vihersalaattia ja muna
(minty green salad and fried egg).

 1. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. (Mix all the ingredients to even batter.)
 2. Tee massasta ohuehkoja pihvejä ja paista korkealla keskilämmöllä lettupannussa molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita. (Shape fritters and fry with olive oil in pancake pan until golden brown.)
 3. Paista munat oliiviöljyssä. (Pan fry the eggs with olive oil.)
 4. Tarjoile pihvien ja salaatin kera. (Plate the fritters with fried egg and green salad.)

Makrot (macros) / annos (portion):

HH (carbs) 13 g, Prot 39,5 g, Rasva (fat) 64,5 g

5 thoughts on “Halloumi-kesäkurpitsapihvit yrttisalaatilla ja munalla (Halloumi and zuccini fritters with minty salad and egg)

 1. Moi Anna!
  Sulla on ihania reseptejä 😋 Paria olen jo ehtinyt kokeillakin. Vasta-aloittaneena ketoilijana kiinnostaisi tietää näiden kalorit, kun nuo laskurit (esim. Sulamo) tarvitsee senkin tiedon. Olen vasta ottanut nuo laskurit käyttöön joten vielä harjoittelen niidenkin kanssa. Eli pystynkö jotenkin itse laskemaan kalorit noiden ilmoitettujen makrojen perusteella?

  Tykkää

  1. Hei, kiva kuulla, että resepteistä on ollut iloa ja tervetuloa ketoilun pariin! Kiitos kommentista ja hyvästä huomiosta, voisin jatkossa laskea kaloritkin valmiiksi resepteihin mikäli niille on tarvetta. Kalorit pystyt helposti laskemaan niin, että kerrot ohjeen alaosassa ilmoitettujen makrojen hh- ja proteiinimäärän neljällä ja rasvamäärän yhdeksällä. Jos pyrit johonkin tiettyyn kalorimäärään, niin tuo on myös helppo tapa sopeuttaa reseptiä omaan ruokavalioon sopivaksi: 100 kcal saa nipistettyä vähentämällä 11 g rasvaa tai 25 g hiilihydraatteja ja/tai proteiineja. Toivottavasti tästä on apua!

   Tykkää

 2. Hei, kirjoitit, että tästä tulee 2 annista. Mutta tässähän kulhollinen aineksia eli tästä syö kyllä todella monta kertaa vai ymmärränkö jotain väärin?

  Tykkää

  1. Hei, ruokahalu on tietysti aika suhteellinen käsite. Olen ohjeet tehnyt ajatuksella mitä itse söisin annoksena, kun syön vain 2-3 kertaa päivässä. Jos on pienempikokoinen ja pieniruokainen niin annos voi riittää useammaksikin ateriaksi 🙂

   Tykkää

 3. Hei, minulle jäi epäselväksi tuleeko ”taikinaan” kaksi munaa ja erikseen vielä munia lisukesalaatin kanssa. Entä minkä verran minttua laitetaan?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s