Halloumiranskalaiset ja chilimajoneesi (Halloumi fries with chili mayonnaise)

Halloumi on yksi suosikkijuustoistani lähinnä sen rakenteen ja suolaisuuden takia. Halloumista saa myös parhaat ja nopeimmat ketoranskalaiset, kun pikaruoan himo yllättää. Paistettaessa halloumin pinta rapsakoituu ja sisus jää mehevän pehmeäksi – täydellistä naposteluun! Halloumiranskalaiset dipataan tietysti majoneesiin, jotta rasvan saanti ei vahingossakaan jäisi liian vähäiseksi ;P. Pikamajoneesi valmistuu samalla vamistusmenetelmällä aiemmin julkaistun Hollandaisekastikkeen kanssa, mutta kuuman voin sijaan huoneenlämpöisestä öljystä. Majoneesia voi maustaa makunsa mukaan, mutta minulle kirpakan tulinen sriracha on halloumin rinnalle paras valinta.

Halloumiranskalaiset (Halloumi fries)

(2 annosta/ portions)

200 g halloumia (halloumi)

paistamiseen: oliiviöljyä (olive oil for frying)

 1. Leikkaa halloumi pitkittäin tangoiksi. (Cut the cheese into stripes)
 2. Paista pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. (Fry in the pan with olive oil until and golden brown and crispy.)

Chilimajoneesi (Chili mayonnaise)

(4 annosta / portions)

1 muna (egg)

2,5 dl öljyä (oil)

2 tl etikkaa (2 tsp vinegar)

1 rkl srirachaa (1 tbsp sriracha)

ripaus suolaa (pinch of salt)

 1. Mittaa kaikki ainekset kapeaan ja korkeaan sauvasekoittimen kulhoon. (Measure all the ingredients into tall measuring jug or container.)
 2. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Pidä paikallaan n. 10 sek ajan. (Use stick blender to emulsify the mayonnaise. Keep the stick blender on the bottom of the container for 10 sec.)
 3. Emulgoi seos nostamalla muutamalla rauhallisella liikkeellä sekoitin seoksen läpi ylös ja alas. (As the mayonnaise starts to emulsify move the stick blender up and down until it´s all well combined.)

Makrot (macros) / annos (portion):

HH (carbs) 3 g, Prot 23 g, Rasva (fat) 76 g

4 thoughts on “Halloumiranskalaiset ja chilimajoneesi (Halloumi fries with chili mayonnaise)

 1. Hei! Pari tarkentavaa kysymystä koskien chilimajoneesia. Pitääkö munasta erottaa keltuainen, kuten Hollandaise-kastikkeen kanssa? Entäpä öljy, mitä öljyä suosittelet majoneesiin? Kiitokset sinulle hyvistä resepteistä! Käytän suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä reseptejä ja sinun ovat kyllä parhaat! Niin maun kuin toimivuuden kannalta.

  Tykkää

  1. Hei, kiva kuulla, että resepteistä on ollut iloa. Pikamajoneesiin ja itse asiassa hollandaiseen myös munan voi laittaa kokonaan. Itse suosin majoneesissa Borgesin mild oliiviöljyä, joka on neutraalin makuinen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s