Sienikukkakaalitto

Heinäkuu lähenee loppuaan ja useimmilla on toivottavasti rentouttava loma takanapäin. Tänään sopivasti on viimein ropissut vettä oikein kunnolla ja niinkuin vanha sanonta sanoo: ”kasvaa kuin sieniä sateella”, sai ajattelemaan josko viimein alkaisi metsäsienet saamaan tarvitsemaansa kasvuvoimaa vedestä. Enkä millään malta olla sen ajatuksen myötä julkaisematta viime syksynä ensimmäisen oman keittokirjani myyntimateriaaliin tekemääni suppilovahverokukkakaaliton ohjetta sopivasti kotimaisen kukkakaalin satokauden partaalla. Suppilovahveroita joudutaan vielä hiukan odottamaan, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita sieniä, kuten kantarelleja, osterivinokkaita tai vaikka ihan herkkusieniä.

Yksinkertaisuus ja laadukkaat raaka-aineet ovat oman herkullisen ja terveellisen ruokavalioni kulmakivet. Sillä periaatteella olen tehnyt myös keittokirjani, joka sisältää tämän kukkakaaliton lisäksi yli 80 arkista ohjetta päivän jokaiselle aterialle.

Keittokirjani HYVÄ VHH – Helposti vähemmän hiilareita, on tulossa näinä päivinä kauppoihin myyntiin ja on vielä hetken myös blogin verkkokaupassa ennakkotilattavissa. Kirja sisältää toimivia perusohjeita vähähiilihydraattisemman arjen toteuttamiseen. Isoin osa ohjeista sopii myös ketoilijoille.

Ihanaa arkea ja iloista loppukesää toivotellen, Anna

SIENIKUKKAKAALITTO

(2 annosta)

300 g kukkakaalia

2 rkl voita

1 pieni sipuli

200 g suppilovahveroita

4 vartta timjamia

2 dl kuohukermaa

yhden sitruunan kuori ja 1 – 2 rkl mehua

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

  • Leikkaa veitsellä tai hienonna monitoimikoneella kukkakaali muruksi. Voit myös käyttää valmista kukkakaalimurua.
  • Kuullota kukkakaali pannulla voissa.
  • Hienonna sipuli ja puhdistetut sienet ja lisää pannulle yhdessä timjamin oksien kanssa. Anna sienten nesteen irrota ja höyrystyä.
  • Kaada kerma pannulle, säädä lämpötila hiukan keskilämpöä korkeammalle ja anna kaaliton poreilla kevyesti.
  • Raasta joukkoon pestyn sitruuna kuori ja purista mehua.
  • Viimeistele maku suolalla ja pippurilla.

HH 8,7 g, Prot 7,4 g, Rasva 48,3 g, Kcal 513 / annos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s