Ketojoulukinkku

Joulukinkku sopii ketoruokavalioon paremmin kuin hyvin. Kinkun laatuun kannattaa toki kiinnittää huomiota ja ostaa kotimaista laadukasta luomulihaa mieluummin vähän kuin ulkolaista tuontikinkkua paljon. Kinkun kuorrutus syntyy helposti makeuttamattomasta sinapista ja mantelijauhosta tai pofiberistä.

Kinkun paistaminen:

  1. Hanki kinkku ajoissa, jotta se ehtii sulaa. Sulamiseen menee kinkun koosta riippuen n. 0°C lämpötilassa 1 – 3 päivää.
  2. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön väh. 12 h ennen paistamista, uuniin laitettaessa kinkun sisälämpötilan tulisi olla n. 10 °C.
  3. Käytä paistolämpömittaria kypsymisen tarkkailuun. Paina paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan kiinni luuhun tai rasvaan.
  4. Halutessasi voit käyttää paistopussia. Paistopussi estää paistoliemen höyrystymisen uunin reunoille ja valumisen uunin pohjalle. Kinkku pysyy pussissa mehevänä ja paistoliemi on helppoa ottaa pussista talteen kastikkeen pohjaksi. Noudata paistopussipakkauksen kyljessä olevia ohjeita.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista kinkkua ensin koosta riippuen ½ – 1 h, alenna sitten lämpötila 110 – 125 asteeseen.
  6. Ota kinkku pois uunista, kun sen sisälämpötila on 73 astetta. Jos pidät ylikypsästä kinkusta, anna lämpötilan kohota 78 asteeseen. Paistamisen nyrkkisääntönä voidaan pitää seuraavaa: 1 h / 1 lihakilo + 1 h uunille).
  7. Poista kinkusta nahka ja enin rasva. Nahkan voi halutessaan käristää kuumassa uunissa tai pannulla pieniksi napostelupaloiksi. Kuorruta kinkku dijon-sinapilla ja mantelijauho-juustoraasteseoksella. Paista 225 asteessa n. 15 min, kunnes pinta on rapea.
  8. Tarjoa kinkku lämpimänä tai kylmänä. Säilytä kinkku hyvin peitettynä jääkaapissa tai kuistilla/lasitetulla parvekkeella. Kinkku säilyy n. viikon riippuen kuinka pitkiä aikoja se on huoneenlämmössä tarjoilutilanteissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s