Uuniluumuhillo

Tiukka ketoruokavalio ei sisällä hedelmiä ja vähähiilihydraattisia marjojakin vain kohtuudella. Joulutortut mielessä päätin kuitenkin tehdä hapahkoista luumuista uunihillon, johon paahteisuus toisi makua ja jota ei tarvitsisi makeuttaa tarpeettomasti. Hapahkot luumut sisältävät hiilihydraatteja vain n. 6 – 8 g / 100 g ja käyttöannos on itselläni ruokalusikallisen verran, joten se sopii ruokavaliooni silloin tällöin oikein hyvin. Uuniluumuhillo sopii joutorttujen täytteen lisäksi loistavasti puurojen ja jogurtin kanssa nautittavaksi, leivän päälle tai leivonnaisten täytteeksi. Ketogeenista ruokavaliota aloittavalle, jolla rasva-adaptoitumisvaihe on kesken, en kuitenkaan suosittele hedelmien käyttöä.

Ksantaanin tehtävä ohjeessa on saostaa hilloa sen verran, että hillo toimii joulutorttujen täytteenä myös uuniin laitettaessa, eikä valu tortun päältä pois. Mikäli sinulla ei ole tarvetta jämäköittää hilloa, voi ksantaanin jättää ohjeesta pois.

Uuniluumuhillo

(n. 3 dl luumuhilloa / 20 annosta)

500 g luumuja

1 tl kanelia

1 tl ksantaania

karppisokeria maun mukaan

  1. Leikkaa luumut puoliksi tai neljään osaan, poista kivet.
  2. Laita uunivuokaan, sirota päälle kaneli, ksantaani ja halutessasi makeutus.
  3. Paista 175 asteessa n. 1h. Soseuta halutessasi.

Makrot / annos: HH 1,8 g, Prot 0 g, Rasva 0 g

Kcal / annos: 9,5

One thought on “Uuniluumuhillo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s