Uunilohi yrtti-oliivipestolla

Ruoanlaitto on hiukan kuin pyörällä ajaminen: ensin pitää tutustua omiin välineisiin ja opetella perusasiat kuten liikkeellelähtö, polkeminen ja jarruttaminen. Kun perusasiat on halussa on helppo lisätä vauhtia ja taitoa: polkea erilaisissa maastoissa ja erilaisilla pyörillä, keulia ja ajaa ilman käsiä. Taidon ja iän karttuessa huomaa, että parhaimmillaan pyörällä ajo on kuitenkin silloin kun alla on laadukas pyörä ja aurinko paistaa :D.

Aloittelevan ruoanlaittajan kannattaa keskittyä perusasioihin, opetella tuntemaan omat kattilat ja pannut sekä uuni. Opetella tunnistamaan raaka-aineet ja niiden maku. Maistella erilaisia raaka-aineita yhdessä ja erikseen, jotta oppii huomaamaan mitkä maut toimivat omassa suussa yhdessä. Ruoan kanssa mahdollisuudet on rajattomat: makuja, rakenteita, valmistusmenetelmiä ja ulkonäköä voi parantaa loputtomasti. Ehdottomasti parasta ruoanlaitossa on kuitenkin se laadukas perustekeminen, jonka keskiössä on laadukas raaka-aine, konstailemattomuus ja yksinkertaisuus. Kun raaka-aine on tuore, laadukkaasti tuotettu ja hyvänmakuinen, ei se vaadi monimutkaisia valmistustapoja tai raskasta maustamista. Usein kokemus siitä, ettei osaa laittaa hyvää ruokaa voikin johtua huonolaatuisista lähtöraaka-aineista! Samoin kuin kitisevään ja hiukan vinkuroivaan polkupyörään tottuu, eikä edes huomaa sen olevan kovin huono ennenkuin kokeilee itselleen täysin istuvaa ja suorastaan itsestään kiitävää polkupyörää, ei raaka-aineiden eroja huomaa mikäli ei koskaan panosta hyvään laatuun.

Uunilohi yrtti-oliivipestolla

(6 annosta)

n. 800 g lohta

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

400 g parsaa

200 g broccoliinia

oliiviöljyä

Yrtti-oliivipesto

n. 2 dl tuoreita yrttejä (minulla basilika, ruohosipuli ja minttu)

4 isoa vihreää oliivia

½ dl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

  1. Laita lohifile nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Leikkaa parsat puoliksi, mikäli ovat paksuja ja laita broccoliinien kanssa vuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes lohi on juuri ja juuri kypsä.
  4. Tee sillä välin oliivipesto. Mittaa ainekset kulhoon tai blenderiin ja soseuta.
  5. Valuta pesto kypsän lohen ja kasvisten päälle.

Makrot / annos: Hh 3,5 g, Prot 32 g, Rasva 35,5 g

Kcal / annos: 461

2 thoughts on “Uunilohi yrtti-oliivipestolla

    1. Niin totta! Yrtit tekee lähes ruoasta kuin ruoasta huikean paljon moniulotteisemman maultaan.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s