Smoothiekulho, keto

Minulta on toivottu paljon uusia ohjeita ja ideoita smootheihin, tuorepuuroihin ja muihin raikkaampiin aamiaisiin. Ja totta puhuen kesä on itsellenikin aikaa, jolloin tulee syötyä tavallistakin enemmän kasviksia, yrttejä ja marjoja, koska lämpimillä keleillä kaipaan kevyempää ja hapokkaampaa ruokaa kuin syksyisin tai talvella. Aloitetaan siis tällä smoothiekulholla, joka maistuu ihanalle mustikkapiirakan ja jäätelön yhdistelmälle. Jatkoa seuraa kesäkuun aikana. Viime aikojen postaukset ovat olleet kovin mustikkapainotteisia, mutta tähän on tulossa muutosta hyvin pian :).

Smoothiekulho on helppo ja nopea valmistaa ja koska smoothien rakenne jätetään kiinteämmäksi se tuntuu ainakin itsestäni enemmän ruoalle kuin juotava smoothie. Itse tykkään käyttää smoothiekulhoihin osittain pakastettuja raaka-aineita, jolloin se on kylmää ja muistuttaa sorbettia tai jäätelöä. Kesähelteillä smoothiekulho on myös loistava jälkiruoka tai virkistys muuten vaan. Smoothiekulhon makuja voi helposti muunnella omien mieltymysten mukaan. Avokado tekee smoothieen samettisen rakenteen, marjat tuovat makua ja neste ohentaa seosta sopivasti. Nesteeksi sopii esim. kerma, kookosmaito ja -kerma, mantelimaito, vesi tai näiden seos. Nesteitä vaihtamalla saa myös mukavasti makuvaihtelua smoothieen. Mausteet kuten kardemumma, inkivääri, vanilja, tuoreet yrtit ja kurkuma ovat myös mainioita smoothieiden variointiin. Makeutusta smoothieen voi halutessaan lisätä esim. stevia tai erytritoli käy tähän.

Smoothiekulhojen kruunu on tietysti päälle tulevat ripotteet. Tämä onkin oiva mahdollisuus ripotella kaikki päivän kuidut, vitamiinit ja muut pienet rouheet samaan paikkaan. Laskin ravintoarvot tällä kertaa pelkälle smoothielle, koska valitut ripotteet ja niiden määrä tietysti vaikuttaa lopputulokseen jonkin verran. Itselläni koko annoksen hiilihydraatit pysyi hiukan alle 8 g ja tällä satsilla jaksaa hyvin pitkälle iltapäivään.

Mustikka-kardemummasmoothiekulho

1 annos

75 g pakastettua avokadoa

50 g pakastettua mustikkaa (tai muita marjoja)

1 dl nestettä (½ dl kookoskermaa, ½ dl mantelimaitoa)

1/4 tl kardemummaa

(makeutusta oman maun mukaan)

Makrot / annos: HH 5,1 g, Prot 3,6 g, Rasva 27,4 g, Kcal 297

Päälle:

esim. marjoja, siemeniä, kookoshiutaleita, fibrexiä, pähkinöitä, ravintohiivahiutaleita, viherjauhetta

  1. Mittaa ainekset korkeareunaiseen astiaan tai blenderiin. Soseuta.
  2. Kaada seos lautaselle, koristele ripotteilla.

2 thoughts on “Smoothiekulho, keto

    1. Hei, hunaja on sokeria, joten sen vuoksi se ei ketoruokavalioon kuulu. Riippuu siis hiukan omista tavoitteista ketoruokavalion suhteen kannattaako hunajaa käyttää. Tuntematta sinua on mahdotonta sanoa vaikuttaako pieni määrä hunajaa ketoosista putoamiseen tai pysymiseen.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s