Kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsaspagetti tai -nuudelit on herkullinen lisäke sinne missä käyttäisit spagettia, tagliatellea tai nuudelia. Kesäkurpitsa kysyy todella nopeasti, joten mikäli haluat säilyttää al denten -puruvastuksen, kannattaa kypsentämisen sijaan vain kuumentaa kesäkurpitsa nopeasti joko kiehuvassa vedessä tai kuten tässä ohjessa reilussa voi-oliiviöljyseoksessa.

Kesäkurpitsaspagetti

(2 lisukeannosta)

200 g kesäkurpitsaa

2 rkl voita

2 rkl oliiviöljyä

2 kynttä valkosipulia

suolaa ja mustapippuria

Lisäksi 20 g parmesaania raastettuna

  1. Raasta tai leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna pannulla voi, oliiviöljy ja valkosipulin kynnet.
  3. Lisää kesäkurpitsasuikaleet pannulle ja kääntele n. 1 min.
  4. Syö sellaisenaan parmesaanin kera tai pastakastikkeiden kanssa.

Makrot / annos: HH 2,6 g, Prot 3,8 g, Rasva 30,3 g

Kcal / annos: 298

3 thoughts on “Kesäkurpitsaspagetti

  1. Paluuviite: Keto Pikabolognese
  2. MIkä on toi vehje jolla raastat tota kurpitsaa? Mistä tommoisia saa?

    1. Hei, tuo on raastin, joka on suunniteltu erityisesti tekemään kiehkuraista, pastamaista kasvisuikaletta. Omani olen ostanut verkkokauppa.comista (hinta n. 18€), mutta vastaavia on ollut ainakin Tokmannilla, Prismassa ja varmasti myös muissa sekatavarakaupoissa edullisempaankin hintaan. Todlla näppärä vekotin, helppo käyttää, puhdistaa, eikä vie paljoa tilaa. Suosittelen 🙂

Vastaa