Ketoilijan aamupuuro

Muutaman tunnin kuluttua suuntaan Barcelonaan pienelle, ansaitulle lomalle tyttäreni kanssa. Loppukesä on ollut todella intensiivinen ja vuorokauden tuntien rajoja on venytelty, joten irtiotto omasta arjesta tulee todella tarpeeseen. Jännä nähdä myös millä tavoin ketoruokavalio näkyy Barcelonan ruokakuvassa ja minkälaisia ihania ruokaelämyksiä saan kokea, kun ei tarvitse muutamaan päivään itse tarttua kauhan varteen. Vaikka ruoka onkin minulle todella mieluinen asia, on jatkuva ruoan miettiminen (työt, arkiruoka, blogi) toisinaan uuvuttavaa ja tuntuu todelliselta lomalta luovuttaa vastuu ruoan tekemisestä ja ajattelemisesta muille.

Jotta lentokoneen ruokiin ei tarvitsisi kuitenkaan turvautua, päätin poikkeuksellisesti syödä lämpimän ja tuhdin aamiaisen puurolla, kahden munan munakkaalla ja rasvakahvilla. Kookoskermaan keitetty kuuma chiapuuro on juuri niin täyteläisen makuista ja lohdullista, kuin tänä hiukan flunssaisena aamuna tavitsin. Puuron pinnalle laitoin reilun voisilmän ja ripottelin ravintohiivahiutaleita, jotka tuo muuten ihanaa täyteläistä, hiukan juustoista makua ruokiin. Ravintohiivassa on runsaasti b-ryhmän vitamiineja ja sinkkiä, joiden saanti ainakin maidottomalla ja vähälihaisella ketoruokavaliolla saattaa jäädä vähäiseksi. B-vitamiinit ovat tärkeitä aivojen ja hermoston toiminnan kannalta, joten tärkeistä vitamiineista siis kyse!

Adios y feliz fin de semana!

Ketoilijan aamupuuro (1 annos)

3 rkl chian siemeniä

2 dl vettä

1 dl kermaa tai kookoskermaa

ripaus tai kaksi suolaa

Tarjoiluun esim. voita, marjoja, pähkinöitä tai siemeniä, ravintohiivahiutaleita

 • Mittaa chian siemenet ja vesi kattilaan. Keitä keskilämmöllä viitisen minuuttia.
 • Lisää kerma ja jatka keittämistä vielä toiset viisi minuuttia. Mausta suolalla. Anna vetäytyä vielä 5 minuuttia.
 • Lisää päälle reilun kokoinen voisilmä.

Makrot / annos: HH 2 g, Prot 11 g, Rasva 40 g

Kcal / annos: 432

9 thoughts on “Ketoilijan aamupuuro

  1. Suomalaisia tuotteita minäkin valtaosin suosin 🙂 Onneksi elämme vapaassa maassa, jossa on varaa valita erilaisista vaihtoehdoista.

   Tykkää

 1. Tein tänään ekaa kertaa elämässäni tätä, kun etsin keto-aamupaloja, ja ai että kuinka taivaallista olikaan!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s