Keitettyä kukkakaalia ja munavoita

Vihdoin kesäloma! Alkuvuosi on ollut tosi antoisa, mutta myös kiireinen. Blogin perustaminen on ollut tosi innostavaa ja mukaansa tempaavaa, mutta napsinut aikaa pääasiassa yöunilta :D. Niinpä kun lauantaiaamuna heräsin, oli olo hiukan lämpöinen ja kurkku karhea: tunnolliset ne sairastavat loman alettua. Onneksi olo koheni päivän mittaan teen ja inkiväärin voimalla ja tänään loman voi aloittaa täydessä iskussa.

Kesälomaan kuuluu tietysti kesäruoka. Minulle kesäruoka tarkoittaa yksinkertaista, raaka-aineiden omia makuja kunnioittavaa ja värikästä ruokaa: vähän niinkuin ketogeenisen ruokavalion ruokien muutoinkin tulisi olla. Olen onnekkaasti kasvanut kodissa, jossa itse kasvattaminen, luomuruoka, itse tehty ruoka ja leivonnaiset, puhtaat raaka-aineet ja maukas arki on ollut normaalia. Olen siis saanut parhaat mahdolliset eväät ruoan ja hyvän ravitsemuksen suhteen lapsuudessa. Parhaat makumuistot onkin sellaisia, jotka ovat peräisin äitini mutkattomasta, monipuolisesta ja herkullisesta keittiöstä. Tässä siitä yksi esimerkki. Ja voi valtava, että VOI voi olla hyvää!!! :D.

Keitettyä kukkakaalia ja munavoita

(2 annosta)

1 (n. 400 g) kukkakaali

2 keitettyä kananmunaa

100 g voita

ripaus suolaa

n. ½ dl hienonnettua ruohosipulia ja lehtipersiljaa

(Tarjoiluun halutessa muutama viipale salamia lisäproteiiniksi)

  1. Poista kukkakaalista nuhjaantunut/likainen(paksu kanta lehtineen pois (puhdista ja käytä se esim. sosekeitossa). Leikkaa kantaan ristiviilto.
  2. Keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes juuri ja juuri kypsää. Keittoaika on n. 20 min.
  3. Muussaa kuoritut kananmunat haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja mausteet.
  4. Lusikoi munavoi kuuman kukkakaalin päälle (ja viimeistele halutessasi salamilla). Nauti heti!

Makrot / annos: HH 5 g, Prot 10,5 g, Rasva 46 g

Kcal / annos: 479

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s