Ketopizza

Pizza on ketogeenisella ruokavaliolla ehdottoman sallittu herkku, ainoastaan pohjan kanssa täytyy tehdä hiukan muutoksia perinteiseen. Onneksi vaihtoehtoja on vaikka kuinka monia aina paksusta pannupizzatyypisestä pohjasta ohueen ja rapsakkaan pohjaan. Tällä ohjeella syntyy perustaikina (fathead -dough), joka on rakeeltaan hiukan sitkas, mutta leipoutuu mukavan ohueksi ja paistuu näin reunoistaan rapeaksi. Taikina leikkautuu hyvin ja kestää menossa mukana reilumpienkin täytteiden kanssa. Hiilihydraatteja kuvan pizzasta saa kokonaisuudessaan 11 g, mutta meillä tästä pizzasta söi kaikki kolme.

Täytteiden valinnassa vain oma mielikuvitus ja makumieltymykset ovat rajana. Ohjeesta löytyy muutama klassinen täytekombo, mutta täytteeksi tosiaan sopii yleensä se mitä kaapista löytyy. Tomaattikastikkeen sijalla voi hyvin käyttää yrtti- tai chilimaustettua tomaattimurskaa suolalla maustettuna. Kuvan pizzaan eksyi tomaattikastikkeen, pinaatin, kirsikkatomaattien ja mozzarellan lisäksi pieni pätkä espanjalaista iberico-makkaraa. Hyvin toimi tämäkin yhdistelmä.

Ketopizza

Pohja (Crust):

150 mozzarellaraastetta (cheese, grated)

2 huoneenlämpöistä kananmunaa (room tempreture egg)

¾ dl mantelijauhoja tai pofberiä (almond flour or potato fibre)

½ dl oliiviöljyä (olive oil)

Tomaattikastike (Tomato sauce):

½ dl tomaattipyreetä (tomato pure)

½ dl tomaattimurskaa (crushed tomatoes)

2 tl kuivattua oreganoa (2 tsp dried oregano)

1 – 2 valkosipulin kynttä (garlic gloves)

suolaa (salt)

mustapippuria (blackpepper)

Täyte kuvassa (Filling in the pic):

50 g pinaattia (spinach)

30 g salamia (salami)

4 kirsikkatomaattia (cherry tomatoes)

100 g mozzarellaraastetta (grated mozzarella)

tuoretta basilikaa (fresh basil)

Täyte 2 (Filling option 2):

100 g ilmakuivattua kinkkua (parma ham)

50 g sinihomejuustoa (blue cheese)

25 g rucolaa (rocket)

50 g mozzarellaraastetta (grated mozzarella)

Täyte 3 (Filling option 3):

100 g katkarapuja (prawns)

100 g kylmäsavulohta (cold smoked salmon)

50 g mozzarellaraastetta (grated mozzarella)

120 g smetanaa (heavy sour cream)

tilliä (dill)

mustapippuria (black pepper)

 1. Kuumenna juustoraastetta mikrossa n. 90 sek, kunnes se on sulaa ja kuplivaa. Sekoita joukkoon munat, mantelijauhe ja oliiviöljy. (Heat up the cheese in microwave for 90 sec until it’s melted and bubbly. Mix in eggs, almond flour and olive oil.)
 2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Käytä apuna tarvittaessa toista leivinpaperia. Esipaista 250 asteessa uunin alaosassa 10 min. (Spread the dough on baking paper in baking tray. Use another baking paper to put on top while spreading if needed. Prebake the crust in 250 degrees for 10 minutes.)
 3. Keitä tomaattikastikkeen aineksia kattilassa n. 5 min. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pohjalle. (Add all the ingredients of the tomato sauce in a pan and let boil for 5 minutes. Spread the sauce on the crust.)
 4. Lisää haluamasi täytteet ja paista vielä 10 min. (Add the rest ingredients and bake for another 10 minutes.)

Makrot (macros) / Pizza:

HH (carbs) 11 g, Prot 100 g, Rasva (fat) 89 g

Kcal / pizza: 1246

6 thoughts on “Ketopizza

 1. Hei! Onko videolla oleva pizzapohja sama vai eri kuin tämä ohje? Toisessa on oliiviöljyä, toisessa ei. Toista esipaistetaan, toista ei. Molemmissa mainitaan fathead -pohja.

  Tykkää

  1. Hei! Periaatteessa ihan sama pohja ja vastaava lopputulos. Jotain pieniä muutoksia saatan aina tehdä, välillä laitan leivinjauhetta, välillä en tai lorautan öljyä. Molemmin toimii. Jos pizzan paistaa 200 asteessa, kannattaa pohja esipaistaa. Jos paistaa uunin alaosassa 250 asteessa, ei esipaistoa tarvita. Mutta tässäkin molemmat toimii 🙂

   Tykkää

 2. En ymmärrä miten pohjasta pitäisi saada tasainen taikina, juusto jäi isoiksi klimpeiksi eikä sitä saanut levitettyä kunnolla paperille.

  Tykkää

  1. Ehtikö juusto sulaa kunnolla kuplivaksi? Jos muna on ihan jääkaappikylmä, se voi jämäyttää juuston klimpiksi. Munat kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, pimeässä. Silloin ne ovat aina parhaassa iskussa ruoanlaittoa ja leivontaa varten.

   Tykkää

  1. Hei, onnistuu toki, tai vaikka liedellä kattilassa. Tarkkana pitää kuitenkin olla, ettei massa ehdi sitkistyä eli sulattaa vaan sen verran, että ehtii hyvin sulamaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s