Ketognocchit pestolla

Gnocchit on ollut viime aikoina ruokatrendien nosteessa ja vaikkakaan itse en usein gnoccheja laita (, koska olen laiska ruoanlaittaja), on ne aina ollut minun ja lasten mieleen ja Italiassa matkustellessa gnoccheja on syöty paljon. Gnocchit ovat ikäänkuin perunasta tehtyä pastaa. Niiden rakenne on parhaimmillaan pehmoinen ja hiukan vastustava. Pintaan paistetaan kullanruskea ja rapea kuori pannulla voissa ja valkosipulissa ja yksinkertaisimmillaan gnocchit tarvitsevat lisäkseen vain maukkaan voikastikkeen ja hiukan tuoreita yrttejä.

Ketognocchien valmistus on hiukan konstikasta, sillä perunan tärkkelys on suuressa roolissa oikeanlaisen rakenteen muodostamisessa. Muutamien kokeilujen jälkeen sain kuitenkin aikaiseksi reseptin, jossa rakenne on hämmentävän lähellä aitoa ja maku todella hyvä. Mantelijauheen laatuun kannattaa tässä ohjeessa panostaa. Halvimmissa mantelijauheissa maistuu usein hiukan hapettunut rasva, mikä tuo makuun karvasmantelin tuntua. Se on usein maku mikä monia alkaa tympimään manteliohjeissa. Mantelijauhoa ja ylipäänsä pähkinöitä ostaessa kannattaa tsekata aina myös parasta ennen päiväys ja välttää ostamasta mikäli myyntiaikaa on jäljellä muutama kuukausi. Pähkinöiden ja mantelien maussa on usein jo tässä vaiheessa aistittavissa eltaantuminen. Itse käytän Risentan ja Foodinin mantelijauhoja, joissa en ole koskaan edellämainittuun törmännyt, vaan maku on aina ollut neutraalin raikas.

Gnocchitaikina on helpointa tehdä yleiskoneen leikkuuterällä. Mikäli et omista yleiskonetta, onnistuu taikina kuitenkin oikein hyvin myös käsin tehden. Annoskoko saattaa näyttää pieneltä, mutta ainakin itselleni pienestä piisasi pitkälle. Gnocchi-himoissani söin puolet alla olevasta ohjeesta ja loppupäivänä ei olisi tullut mieleenkään syödä mitään muuta, niin täynnä olin. Jos kuitenkin nälkäsi on iso tai syöt 1 – 2 ateriaa päivässä, voi annoskoko ohjeessa olla hiukan liian pieni yhdelle aterialle.

Ketognocchit pestolla

(4 annosta)

2 luomumunaa

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

100 g mozzarellaraastetta

1 rkl psylliumia, Finax

2 ½ dl mantelijauhoja

Paistamiseen:

50 g voita

Lisäksi:

1 dl tuorepestoa

200 g raakamakkaraa paistettuna

25 g parmesaania

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon leivinjauhe, suola ja mozzarella. Sekoita hyvin.
  2. Lisää psyllium ja mantelijauho. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi.
  3. Anna taikinan levätä 20 min.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä paloista pitkä tanko. Jaa tangot 25:een osaan. Pyörittele palloiksi pienelle laudalle. Paina haarukalla litteiksi.
  5. Laita gnocchit pakastimeen 15 minuutiksi. Tämä on tärkeää, jotta ne eivät hajoa keittämisen aikana.
  6. Keitä gnocchit vedessä useammassa erässä n. 30 sek. Gnocchit ovat valmiita, kun ne nousevat veden pintaan. Nosta reikäkauhalla työlaudalle.
  7. Paista gnocchit kullanruskeiksi ja rapeiksi pannulla voissa.
  8. Sekoita joukkoon pesto ja jaa annoslautasille.
  9. Tarjoile lisänä raakamakkaraa ja viimeistele parmesaanilla.

Makrot / annos: HH 4,3 g, Prot 18,5 g, Rasva 51,9 g

Kcal / annos: 588

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s