Ketopannukakku

Ketopannukakku on mainio välipala, jälkiruoka tai miksei lounaskin suolaisten päällysten kera nautittina. Tällä ohjeella valmistuu puolikas uunipellillinen ohuehkoa pannukakku, joten jos mielit saada pellillisen paksua pannukakkua kannattaa ohje kaksin- tai joka kolminkertaistaa. Meillä pannukakku nautiskeltiin päiväkahvilla crème fraîchen ja itse keitetyn mansikka-raparperinhillon kera, jota vielä muutama rasia pakastimessa oli jäljellä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hillon voi tehdä kiehauttamalla marjat pehmeiksi yhdessä erytritolilisän kanssa. Pelkkä marjasose on myös hyvä vaihtoehto hillolle.

Ketopannukakku

(½ uunipellillinen/ 6 isoa palaa)

3 luomumunaa

2 dl kuohukermaa

1 dl pofiberiä

ripaus suolaa

(makeutusta oman maun mukaan)

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
  2. Lisää kerma ja sekoita.
  3. Lisää kuivat aineet ja vatkaa voimakkaasti sekaisin.
  4. Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 – 200 asteessa n. 15 min.

Makrot / pala: HH 1,6 g, Prot 4,1 g, Rasva 16,3 g

Kcal / pala: 158

6 thoughts on “Ketopannukakku

  1. Hei, periaatteessa voi, lopputulos on tietysti tosin hiukan erilainen. 2 rkl Psylliumia voisi olla sopiva määrä tähän ohjeeseen.

    Tykkää

  2. Kiitos ihanasta reseptistä ja mahtavasta blogistasi! Tämä oli jo toinen kokeiluni resepteistäsi, ja koko asuntoon levisi ihana leivonnaisen tuoksu – mikä on tosi hauskaa silloin kun tietää että kyseessä ei ole perinteisessä mielessä ”leivonnainen”, eli hiilarijauhoja ei käytetty 🙂 .

    Itse lopputuote, paitsi että oli yllättävän kuohkeaa ja herkullista ollakseen tehty ilman viljoja, maistui yllättävästi myös vaniljalta vaikka siihen ei vaniljaa laitettu?!

    Supernirso lapseni valitti, että tämä maistuu liikaa munilta, mutta söi lopulta suurimman osan koko pellin annoksesta 🙂

    Tykkää

Vastaa