Pasha-marenkikääretorttu

Mantelinen rapea marenkikääretorttu raikkaan sitruksisella rahkatäytteellä sisältää juuri sopivassa suhteessa makeutta, happamuutta, kermasta pehmeyttä ja rapeutta. Kääretorttu on pääsiäisen innoittama versio kääretorttujen klassikosta, Budabestin tortusta. Torttuun voisi halutessaan laittaa manteli- tai hasselpähkinärouhetta muutaman ruokalusikallisen tuomaan lisää rapsakkuutta tai koristella pinnan pashan tapaan paahdetuilla mantelilastuilla. Yksi viipale marenkikääretorttua sisältää hiilihydraattia vain alle 2 g ja muutenkin kohtuullisen kevyt ketoherkku.

Pasha-marenkikääretorttu

(8 palaa)

Pohja:

4 pienen munan valkuaista

1 – 1 ½ dl erytritolia tomutettuna

1 dl mantelijauhetta

Täyte:

125 g maitorahkaa

1 dl kuohukermaa

(makeutusta oman maun mukaan)

2 rkl sitruunamehua

yhden sitruuna ja appelsiinin kuori

  1. Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon, Yhtään keltuaista ei saa joutua mukaan. Käytä keltuaiset esim. majoneesin, munakkaan, vaniljakastikkeet tai crème brûléen tekoon.
  2. Vaahdota kuohkeaksi. Lisää tomutettu erytritoli muutamassa erässä vaahdotuksen aikana, vaahdota kunnes marenki on paksua, kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja vatkainta nostaessa.
  3. Sekoita joukkoon nostellen mantelijauhe.
  4. Levitä tai pursota marenki voidellulle leivinpaperille puolikkaan uunipellin (20 x 30 cm) kokoiselle pellille tai uunivuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min.
  6. Kippaa torttupohja toiselle leivinpaperille, irrota pohjapaperi.
  7. Vaahdota rahka ja kerma. Makeuta halutessasi (muista, että torttupohja on melko makea) ja lisää sitruuunan mehu sekä raastettu kuori.
  8. Levitä täyte täysin jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri lyhyeltä sivulta tortuksi leivinpaperin avulla.
  9. Koristele ja nauti heti.
  10. Torttu säilyy viileässä ja mahdollisimman kuivassa paikassa muutaman päivän rapsakkana.

Makrot / pala: HH 1,8 g, Prot 4, 7 g, Rasva 7,1 g

Kcal / pala: 91

4 thoughts on “Pasha-marenkikääretorttu

  1. Moi, ajattekin kokeilla kääretorttua, mutta tiedätkö voiko karppisokerin korvata Stevia Sweet crystal sokerilla? Ja kun suhde siinä on valkoiseen tavalliseen sokerimäärään puolet, niin onko suhde karppisokeriin mikä? Hyvää Pääsiäistä sinulle ja läheisillesi. Kiitos näistä resepteistä

    Tykkää

    1. Hei, stevia sweetiä laittaisin 0,5 – 0,75 dl. Jälkimmäisellä kokeilin ja rakenne toimi hyvin, mutta oli ainakin minulle hiukan turhan makea :).

      Rauhallista pääsiäisen aikaa!

      Tykkää

  2. Hei, Ihana resepti! Minulla pohja jämähti kiinni leivinpaperiin ja jäin miettimään oliko syynä se, että laitoin 1,5 dl erytritolia ja vatkasin liian kauan. ”Taikina” oli nimittäin kiinteämpää kuin videollasi. Toinen juttu oli se, että videolla paistoaika on 12 min ja tekstissä 16-18 min. Eli omani oli ruskeampi ja ongelma oli saada pohja irtoamaan. Uunithan ovat toki erilaisia. Sain melkoisen kovan pohjan rapsittua tortuksi ja maussa ei ollut mitään vikaa. Ensi kerralla paistan vain 12 minuuttia niin ehkä lopputulos on kauniimpi 🙂 Kiitos aivan mahtavista leivontaohjeista ❤ Hyvää Pääsiäistä!

    Tykkää

    1. Hei! Kiitos palautteesta, blogiversiossa oli tosiaan jäänyt koeversion vanha paistoaika ja pois tärkeä sana, leivinpaperin voitelemisesta. Pahoittelut! Torttupohja tosiaan tarttui minullakin kiinni, kun en ensin hoksannut voidella paperia. Videoon tämän korjasin, mutta tekstistä oli unohtunut. Nämä on nyt korjattu.

      Tykkää

Vastaa