Pähkinägranola

Rapea, paahtunut pähkinägranola on ihana lisä aamiaiselle, jälkiruokien pinnalle tai sellaisenaan välipalaksi. Ketoruokavaliolla granola koostuu pähkinöistä, siemenistä, kuituhiutaleista ja mausteista. Granolan ainessuhteita voi muuttaa siten, että siemeniä tulee n. puolet ja pähkinöitä puolet, jolloin hiilihydraattimäärä jää vieläkin pienemmäksi. Sen enempää en siemeniä laittaisi, jotta niiden kokonaismäärä pysyy kohtuullisena ruokavaliossa. Halutessasi voit makeuttaa granolaa stevialla tai erytritolilla tai lisätä siihen paahtamisen jälkeen pakastekuivattuna marjoja mausteeksi. Itse tykkään granolasta ilman makeutusta ja syön sen jogurtin, crème fraîchen tai mantelimaidon ja tuoreiden marjojen kera.

Pähkinägranola (keto, vhh, gluteeniton)

(10 annosta)

n. 300 g pähkinöitä (esim. manteleita, pekaani- ja saksanpähkinöitä)

1 dl siemeniä, kookoshiutaleita- tai lastuja, fibrexiä

1 dl manteli- tai maapähkinävoita (tai 50 g voita/kookosöljyä)

1 tl kanelia

½ tl kardemummaa

ripaus suolaa

vaniljauutetta

(makeutusta)

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen, laita uunipellille leivinpaperi.
  2. Rouhi pähkinät reiluiksi paloiksi ja sekoita kaikki aineet keskenään.
  3. Levitä valmis massa tasaiseksi levyksi pellille ja paahda sitä uunissa n. 20 min, kunnes se on kauniin paahtunut pintaan ja on rapean tuntuinen. Granola kovettuu lisää jäähtyessään.
  4. Annan granolan jäähtyä hyvin pellillä ennen siirtämistä tiiviiseen lasipurkkiin. Granola säilyy raikkaana kuukauden verran.

Makrot / annos: HH 2,5 g, Prot 6,8 g, Rasva 29,2 g

Kcal / annos: 299

8 thoughts on “Pähkinägranola

  1. Kuinka paljon annos suunnilleen on? Taidan kokeilla ni saa vähän vaihtelua aamupalaan 🙂

    Tykkää

  2. kiitos kivasta ohjeesta, tällästä kaivannutkin! mietin vain että olikahan minulla liian lyhyen aikaa tavara uunissa vai kuuluuko asiaan että jää tuo maapähkinävoi tahmaiseksi aavistuksen ehkä kostean oloinen? pähkinät kyllä rouskuu mutta nehän nyt on pähkinöitä ennen uuniakin 😀 oli uunissa varmaan reilun 30min

    Tykkää

    1. Hei! Maapähkinävoiversio voi kaivata hetken pidemmän paistoajan. Sen on tarkoitus kuivahtaa paiston aikana.

      Tykkää

      1. Oma uunini on myöskin ilmeisen ärhäkkä ja paistolämpötilaa voi kohottaa 175 asteeseen. Tämän olen huomannut olevan sopiva työpaikan uunissa :/

        Tykkää

  3. Hei, tämä on paras granola ikinä! Olen tähän asti tehnyt kookosöljyllä, mutta äsken laitoin voita sekaan. Mahtaako voiversio säilyä huoneenlämmössä?

    Tykkää

Vastaa