Ketokaalilaatikko

Kaalilaatikko on loistava arkiruoka, joka on yksi harvoista ruoista joka oikeasti paranee uudelleen lämmittäessä. Ketokaalilaatikko vaatii vain pieniä muutoksia perusohjeeseen: riisi ja siirappi jätetään laatikosta pois. Nesteenä tykkään käyttää kuohukerman ja luuliemen seosta, mikä tuo laatikkoon täyteläisyyttä. Mikäli sinulla ei ole luulientä saatavilla, voit korvata sen kermalla tai lihaliemellä. Pitkä haudutus tekee laatikosta muhevan ja makean makuisen ilman siirappia.

Ketokaalilaatikko

(8 annosta)

1,2 kg kaalia

700 g jauhelihaa

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

n. 2 tl suolaa ja mustapippuria

½ dl persiljaa hienonnettuna

1 rkl kuivattua meiramia

3 dl kuohukermaa

2 dl luulientä tai lihalientä

Vuoan voiteluun: voita

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilan pohjalle 1 – 2 dl vettä ja pehmennä kaaleja keskilämmöllä sekoitellen 15 min. Mausta suolalla (n.1 tl).
  2. Kaada kaalit voideltuun uunivuokaan (20 x 30 cm).
  3. Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu persilja ja meirami.
  4. Sekoita jauheliha kaalien joukkoon.
  5. Kiehauta kerma, luuliemi tai vesi ja murennettu liemikuutio pannulla. Kaada vuokaan.
  6. Paista uunin keskiosassa 125 asteessa 3 – 4 h. Jos haluat valmista hiukan nopeammin, nosta lämpötilaa 150 asteeseen ja paista 2 h. Pidempi kypsennys tekee laatikosta kuitenkin herkullisemman.

Makrot / annos: HH 7,6 g, Prot 19,3 g, Rasva 28,3 g

Kcal / annos: 362

10 thoughts on “Ketokaalilaatikko

  1. Paras kaalilaatikon ohje ikinä. Tein myös tortillat ohjeellasi ja tykkäsin. Kiitos paljon!

    Tykkää

  2. Moikka! Hyvälle maistuu laatikko, mutta minulla jostain syystä kuohukerma + vesi ja lihaliemikuutio neste ei imeydy ollenkaan laatikkoon. Ainakin kuvassa näyttäisi olevan mukavasti imeytynyt/sakeutunut liuos.
    Neste ei myöskään riittänyt minulla ihan kaalien pinnalle asti, vaan valui vuoan pohjalle litkuksi.. Teinkö siis jotain väärin, vai olisiko lientä pitänyt tehdä enemmän?

    Tykkää

    1. Laatikon kannattaa antaa tekeytyä/vetäytyä hiukan paistamisen jälkeen, jolloin neste tasaantuu.

      Tykkää

    1. Hei, tässä reseptissä annos on n. 300 g. En määritä annoksia grammamääräisesti, vaan arvioin minkä verran valmiista ruoasta syön tullakseni täyteen. Reseptistä tulevat annosmäärät ilmoitetaan aina otsikon alla. Toki sopiva annoskoko käytännössä riippuu aina täysin syöjästä.

      Tykkää

Vastaa