Ketopilvileipä eli oopsie

Munasta ja tuorejuustosta valmistettava pilvimäisen kuohkea ja kevyt leipänen on mainio yhdistelmä pitaleipää, pannukakkua ja suolaista kääretorttupohjaa. Ja näihin kaikkiin tarkoitukseen pilvileipää, toiselta nimeltään oopsieta, voikin käyttää. Päältä pilvileipä on kauniin ruskea ja pilvimäisen höttöinen. Kuvassa leivät on kuitenkin käännetty ylösalaisin, jolloin leipä näyttää toisen tasaisemman puolensa. Perusohjeella saat siis höttöisen ja unelman pehmeän leivän, mutta ohjeessa on myös vinkit mikäli kaipaat leipäsiin hiukan rakennetta ja napakkuutta.

Pilvileipä eli oopsie

(6 leipästä)

4 luomumunaa eroteltuina

80 g tuorejuustoa (maustamaton tai maustettu)

½ tl suolaa

(mausteita oman maun mukaan)

(1 tl etikkaa, jos haluat leivistä hiukan napakammat)

(1 tl psylliumia, jos haluat leipäsistä napakat)

  1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon etikka, mikäli käytät sitä.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja tuorejuusto. Mausta tämä seos ja lisää halutessasi psyllium.
  3. Yhdistä valkuaisvaahto keltuais-tuorejuustoseokseen.
  4. Lusikoi taikina leivinpaperille uunipellille kuudeksi leipäseksi. Mikäli haluat käyttää taikinaa suolaisen kääretortun pohjana, levitä taikina leivinpaperille kauttaaltaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa n. 25 min, kunnes leipäset on kauniin ruskeita.

Makrot / leipänen: HH 0,5 g, Prot 4,8 g, Rasva 12,2 g

Kcal / leipänen: 86

9 thoughts on “Ketopilvileipä eli oopsie

  1. Heippa, huomasin et ylhäällä lukee 6 kpl ja ohjeessa kahdeksaksi leipäseksi 🙊😀 On varmaan itsestä kiinni montako haluaa tehdä ja minkä kokoisia.

    Tykkää

    1. Moi, kiitos tarkkaavaisuudesta! Viime hetkillä arvoin onko kivempi pienemmät vai isommat leipäset ja näköjään jäi puolitiehen :I. Ohje on nyt korjattu.

      Tykkää

  2. Hei, tämä on ihana resepti. Pari kertaa olen tehnyt. Onko vinkkejä, kun mulla ne jää tosi kovasti kiinni leivinpaperiin ja harva leipänen istoaa kauniina ja ehjänä.
    Onko sulla käytössä kiertoilmauuni vai ei? Mietin tota lämpötilaa.
    Kiitos ihanista resepteistä!

    Tykkää

    1. Hei, itse käytän tasalämpöä paistamisessa, eli kiertoilmalla lämpötilaa kannattaa 20-25 astetta pudottaa. Leivinpaperin voitelu auttaa kiinnijäämiseen, jos sellaista ilmenee 🙂

      Tykkää

  3. Hei, olen kokeilemassa ihan ekaa kertaa näitä. Maustaminen oman maun mukaan, minkälaisia makuja on mahdollista kokeilla? En yhtään tiedä…

    Tykkää

    1. Hei, voit kokeilla esim. valkosipulia, yrttejä, sipulijauhetta, paprikajauhetta, ras el hanouta, chiliä jne…

      Tykkää

  4. Oijoi miten hyviä! Tuorejuustona käytin oliivi-yrtti Creme Bonjouria ja hippasen valkosipulijauhetta. Antoi makua, peitti kananmunan maun tehokkaasti.

    Kiitos reseptistä!!

    Tykkää

  5. Hei! Ajattelin tehdä tällä ohjeella kylmäsavulohi kääretortun pohjan. Mitä luulet, päteeköhän tähänkin pohjaan se että olisi seuraavana päivänä parempaa vai kuinka kauan sen kannattaisi antaa asettua jääkaapissa?

    Tykkää

    1. Hei, tämä pohja saattaisi olla köyttövalmis hyvinkin samana päivänä. Täyttämisen jälkeen makujen ja kosteuden kannattaa toki antaa 1-2 tuntia levätä.

      Tykkää

Vastaa