Uunitortillat

Uunipellillinen tortillalettua syntyy vaivattomasti ja kohtuullisen nopeasti sillä aikaa, kun valmistelet tortillan täytteet. Uunitortillataikina on helposti käsiteltävä ja kypsänä se rullautuu hyvin ja rakenne on suutunnultaan todella miellyttävä. Pellillinen uunitortillaa katosi meillä lasten kehujen saattelemana parempiin suihin, joten uskallan suositella tätä ohjetta lämpimästi myös ei-ketoileville ja perheisiin, jossa ollaan kahden tai useamman ruokavalion loukussa. Tortilla on gluteeniton, viljaton ja maidottoman siitä saa korvaamalla tuorejuuston kasvipohjaisella tuorejuusto tai crème fraìche -tyyppisellä valmisteella. Nyhdetty naudanliha on helppo korvata esim. jauhelihalla tai suikalelihalla. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan itse nyhdetyn naudanlihan valmistamista. Se on helppoa, joskin aikaa vievää, joten kerralla kannattaa tehdä isompi satsi ja pakastaa käteviin annospusseihin.

Uunitortilla

(4 annosta)

200 g tuorejuustoa

3 munaa

½ dl psylliumia

½ dl pofiberiä

  1. Sekoita tuorejuusto ja munat kulhossa.
  2. Lisää psyllium ja pofiber, sekoita. Anna tekeytyä 10 min.
  3. Kauli taikina kahden öljyllä voidellun leivinpaperin välissä tasaisen ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Huomioi, ettei reunat ole muuta levyä ohuemmat. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois.
  4. Paista 150 asteessa 20 min.
  5. Leikkaa neljään osaan. Täytä ja rullaa.

Täytteet:

1 dl tex mex-maustettua paseerattua tomaattia

100 g salaattia

300 g ylikypsää naudanrintaa nyhdettynä

150 g limemehulla maustettua avokadoa

100 g crème fraîchea

tuoretta korianteria

(chilikastiketta)

  1. Kerrosta täyteet levyn alaosaan.
  2. Kääri rullalle ja leikkaa halutessasi kahteen osaan.

Makrot / täytetty tortilla: HH 6 g, Prot 23,6 g, Rasva 44,6 g

Kcal / täytetty tortilla: 545

6 thoughts on “Uunitortillat

  1. Voisiko tästä julkaista jonkun videon, sillä taitoni eivät riittäneet kyllä siihen, että tämän kokoisesta tahmeasta taikinasta tulee uunipellin kokoinen levy. Tai jotain lisävinkkejä esim. tuohon kaulitsemiseen. Kiitos ylipäänsä hyvistä resepteistä ja hyvästä blogista!

    Tykkää

    1. Leivinpaperit kannattaa sivellä öljyllä ja laittaa taikina keskelle paperia. Sitä voi öljytyllä kädellä painella hiukan ohuemmaksi ja tasaisemmaksi. Sitten toisen leivinpaperin päältä kaulii ohueksi. Öljytyn leivinpaperin ei pitäisi tarttua taikinaan lainkaan.

      Voin yrittää kuvata videon tästä sopivan hetken tullen.

      Tykkää

      1. Hei, kannattaa varmaan lisätä tämä tieto ohjeeseen. Nimimerkillä juuri meni roskiin sekä taikina, että leivinpaperit 🙈

        Tykkää

      2. Hei, kiitos palautteesta, lisään tiedon ohjeeseen! Harmillista, että valmistus on mennyt pieleen.

        Tykkää

    1. Makrot on aina yhtä reseptin annosmääräkohdassa ilmoitettua annosta kohden. Eli jos reseptissä on neljä annosta, makrot on laskettu neljäsosasta koko reseptiä 🙂

      Tykkää

Vastaa