Kesäkurpizza

Nimihän sen jo kertoo, että kesäkurpitsa on kaiken muun lisäksi kelpo pohja pikapitsalle tai peltipaistokselle – miksi tätä ruokaa nyt haluakaan sanoa. Minun laiskassa kielenkäytössä se on muotoutunut kesäkurpizzaksi. Kesäkurpizzan täytteitä voi varioida helposti mielensä mukaan, mutta meillä herkuteltiin tällä kertaa kasvispizzalla. Pellillinen kesäkurpizzaa syntyy todella nopeasti ja näppärästi. Kesäkurpitsan suikaloimisessa näppärin väline on juustohöylä, jolla tasapaksuiset suikaleet saa valmiiksi silmänräpäyksessä.

Kesäkurpitsaviipaleita voi itkettää pidempääkin, jos siihen on aikaa. Näin välttyy vetiseltä pohjalta. Pohjan voi myös ”kuivattaa” uunissa paahtamalla kesäkurpitsaviipaleita 5 – 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä. Meillä ruoanlaitto on kuitenkin usein kovin virtaviivaista ja kaikki lisävaiheet, jotka ei ole aivan pakollisia skipataan, jotta ruoka on pöydässä mahdollisimman nopeasti :D.

Kesäkurpizza

(2 annosta, ½ uunipellillinen)

1 (300 g) kesäkurpitsa

1 rkl oliiivöljyä

suolaa

Tomaattikastike:

2 rkl oliiviöljyä

150 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

½ pieni sipuli hienonnettuna

1 – 2 valkosipulin kynttä

1 rkl tomaattipyrettä

ripaus suolaa ja mustapippuria

Muut täytteet:

50 g pinaattia

100 g fetajuustoa

100 g juustoraastetta (meillä Texmex -juustoraaste)

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  2. Höylää pesty kesäkurpitsa suikaleksi. Levitä suikaleet öljytylle uunipellille. Ripota pinnalle suolaa. Anna itkeä täytteiden valmistamisen ajan.
  3. Kuumenna öljy pannussa, kuullota tomaatit, sipuli ja tomaattipyre. Paista muutama minuutti, että tomaatit pehmenevät.
  4. Kuivaa kesäkurpitsojen pinta talouspaperilla.
  5. Levitä päälle tomaattikastike, pinaatti, murennettu feta ja juustoraaste.
  6. Paista uunin keskiosassa 12- 15 min.

Makrot / annos: HH 8,7 g, Prot 23,8 g, Rasva 46,4 g

Kcal / annos: 553

6 thoughts on “Kesäkurpizza

  1. Hei! Tämäpä oli maukasta. Pinaatin puuttuessa lisäsin selleriä ja parsan tomaattien joukkoon. Parsa jäi hieman kovaksi, olisi ehkä pitänyt keittää ensin. Laitoin tuplasti fetaa, maustoin oreganolla ym. lempparimausteilla, mm. garam masalaa, kurkumaa, jeeraa. Kiitos ihanista ohjeistasi!

    Tykkää

  2. Mieletön ohje! Tätä teen jatkossa myös italialaiselle miehelleni, jonka mielestä pizza on vaan yhdellä tavalla oikein tehtyä. Annetaan se anteeksi, hän tulee Napolista))

    Tykkää

    1. Kiva kuulla! Napolilaiset suhtautuu kyllä vakavuudella pizzaansa, joten onnea matkaan :D!

      Tykkää

  3. Oi nam! Tuli testattua, ja skeptinen miehenikin tykkäsi. Ensin ajattelin, että tätä on liian vähän, mutta ei todellakaan ollut – juuri sopivasti kahdelle

    Tykkää

Vastaa