Ketoblinit

Alkutalvi on parasta blinisesonkia. Ketoilijan ei tarvitse jättää bliherkuttelua väliin, sillä pikablinit valmistuvat vartissa ja blinipöydän täytteet, kuten graavikalat, sillit, sienisalaatti, mäti ja smetana, hapankaali, hapankurkut, lämminsavulohi ja kokolihaleikkeleet sopivat ketoilijalle kuin nenä päähän. Blinilettuohjeen juju on hapankaalin liemessä, mikä tuo bliniin siihen kuuluvaa hapanta makua. Mikäli hapankaalin lientä ei ole saatavilla, sen voi korvata myös hapankurkkujen liemellä tai piimällä. Lettu paistetaan rapeaksi luonnollisesti runsaassa voissa ja täytetään suoraan pannulta omilla herkkutäytteillä.

Ketoblinit

(2 isoa tai 6 pientä bliniä, 2 annosta)

2 luomumunaa

1 dl hapankaalin tai hapankurkkujen lientä

1 dl pofiberiä

2 tl psylliumia (Finax)

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

Paistamiseen: 75 g voita sulatettuna

Täytteitä: graavikalat, kylmäsavulohi, lämminsavulohi, sillit, mäti, smetana, sipuli, tilli, hapankaali, hapankurkut, kokolihaleikkeleet, sienisalaatti

  1. Sekoita munat ja neste.
  2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Paista taikinasta 2 isoa tai kuusi pientä ja paksuhkoa lettua blini- tai pikkulettupannussa. Taikina on melko jämäkkä, levitä sitä hiukan lusikan pesällä. Laita pannulle reilusti voita ja paista keskilämmöllä molemmin puolin, valele lettuja voilla paiston aikana.
  4. Tarjoa pannukuumana mielestesi täytteiden kanssa.

Makrot / annos (ei sisällä täytteitä): HH 2,2 g, Prot 7,2 g, Rasva 35,2 g

Kcal / annos: 365

2 thoughts on “Ketoblinit

Vastaa