Vihreä kasvissosekeitto

Sosekeitot ovat nopeita ja helppoja arkiruokia, joihin saa upotettua reilusti kasviksia. Myös hieman nuupahtaneet kasvikset voi käyttää sosekeiton aineksina. Kasvikset kannattaa keittää mahdollisimman vähässä vedessä kannen alla ja ainoastaan juuri ja juuri kypsäksi; silloin niiden maku on parhaimmillaan ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Sosekeittoja voi täydentää pekonimurulla, keitetyllä kananmunalla, raejuustolla ja muilla proteiininlähteillä.

Vihreä kasvissosekeitto

(2 annosta)

n. 500 g vihreitä kasviksia (esim. kesäkurpitsaa, parsakaalia ja purjoa)

3 dl vettä

1 tl suolaa

n. 50 g pinaattia

1 dl kuohukermaa

50 g aurajuustoa

Tarjoiluun:

2 keitettyä kananmunaa

1 rkl paahdettuja siemeniä

  1. Paloittele kasvikset.
  2. Lisää kattilaan n. 3 dl vettä, siten että kasvikset lähes peittyvät. Lisää 1 tl suolaa. Keitä kannen alla, kunnes kypsiä.
  3. Lisää pinaatti ja soseuta.
  4. Lisää kerma ja murennettu aurajuusto. Kiehauta ja sekoita. Tarkista maku.
  5. Tarjoa keitettyjen kananmunan puolikkaiden kanssa ja ripottele pinnalle paahdettuja siemeniä.

Makrot / annos: HH 7,6 g, Prot 15 g, Rasva 26 g

Kcal / annos: 336

3 thoughts on “Vihreä kasvissosekeitto

  1. Pakko kirjoittaa ensimmäinen kommentti, sillä tämä keitto ansaitsee sellaisen! Mulla ei ollut sinihomejuustoa, mutta korvasin sen jääkaapista löytyneellä Philadelphialla ja avot, oli kyllä elämäni paras pinaattikeitto. Nam! Mieskin tykkäsi hirmuisesti.

    Tykkää

  2. Hei! Paljonko yksi annos tarkalleen painaa? Tuntuu että teen aina vähän isomman määrän ja tahtoisin saada mahdollisimman tarkat makrot. Kiitos paljon muutenkin ihanista resepteistä! Kaikki on ollut ihan mahtavia ja ennenkaikkea helppoa valmistaa! Ihanaa kesää 🌞

    Tykkää

Vastaa