Ketopizza fat head-pohjalla

Fat head -taikina on juustosta, kananmunista ja mantelijauhosta tai pofiberistä koostuva taikina, joka muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan huomattavasti hiivataikinaa. Se on rapsakka ja hiukan sitkeä, kuten tavallinen pizzapohja. Fat head -taikina valmistuu kädenkäänteessä, ei vaadi kohoamisaikaa ja on helppo käsitellä, siksipä esim. ketopizza on huomattavasti nopeammin valmis kuin tavalliseen hiivataikinaan tehty pizza. Fat head -taikinassa voi käyttää lähes mitä juustoa tahansa, mutta neutraalin makuisen pohjan saa käyttämällä mozzarellaraastetta.

Ketopizza

(1 iso pyöreä pizza / 4 annosta)

Fat head -pohja:

150 g mozzarellaraastetta

1 luomumuna

1 ½ dl mantelijauhetta tai 1 dl pofiberiä

(½ tl leivinjauhetta)

½ tl suolaa

Täytteet:

1 dl tomaattimurskaa

1 valkosipulin kynsi

200 g jauhelihaa paistettuna

50 g herkkusieniä viipaloituna

½ pieni sipuli viipaloituna

30 g tuoretta pinaattia tai basilikaa

100 g mozzarellaraastetta

Tarjoiluun: Vihreä salaatti

  1. Kuumenna juustoraaste mikrossa, kunnes se on sulaa ja kuplivaa.
  2. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen muna.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena ja vaivaa tasaiseksi.
  4. Kauli pohja leivinpaperilla ohueksi ympyräksi.
  5. Halutessasi voit esipaistaa pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min. Tällöin paista pizza myös uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.
  6. Kerrostele täytteet pizza päälle.
  7. Jos et esipaistanut pohjaa, paista pizza uunin alaosassa 250 asteessa n. 15 min.
  8. Tarjoa pizzan kanssa vihreä lisukesalaatti.

Makrot / annos salaatin kanssa: HH 4,7 g, Prot 36,4 g, Rasva 64,7 g

Kcal / annos salaatin kanssa: 758

8 thoughts on “Ketopizza fat head-pohjalla

    1. Moi! Periaatteessa toimii. Se on koostumukseltaan hiukan kuivempi, kun rasva kuumennuksessa irtoaa, joten jauhoja voisi hiukan vähentää!

      Tykkää

    2. Tein tämän ihan perus kermajuustosta tehdystä raasteesta ja pofiberistä ja onnistui ihan hyvin.

      Tykkää

  1. Kiitos kun jaat näitä aivan ihania reseptejä! 💕 Tämä pizza oli taivaallisen hyvää! Täytettä laitoin sen mukaan mitä löytyi: herkkusieniä, fetajuustoa, oliiveja, paprikaa, pari minitomaattia, ja reippaasti mozzarellaa päälle! Huh oonkohan koskaan syöny näin hyvää pizzaa, ja miten helppo tehdä! Kiitos!!

    Tykkää

  2. En kestä, tämä tuli niin hyvä ja melkein kun oikea pizza 🙂 Mulla on menossa vähähiilari ruokavalion toinen viikko ja itse asiassa ei kauan sitten vielä mä mietin että miksi ihmeessä pitää olla vähän hiilareida ja joku keto, mutta tämä kokemus on muuttanut mun mielen ihan kokonaan. Siis se on niin mahtava asia, mun vatsa voi paljon paremmin ja helpotta ihan mielettömästi pätkäpaaston tekemistä kun ei ole melkein ollenkaan nälkää. Pätkäpaastoa olen tehnyt jo vahtelevasti vuosia ja nyt vähähiilari antaa asialle ihan uuden maun 🙂

    Olen tehnyt kukkakaali-juuston pizzapohjaa , mutta toi sinun resepti maistuu melkein ihan oikealle pizzalle. Kiitoksia!

    Ainut asia minkä mä varmaan seuraava kerran teen eri tavalla että esipaista pohjan ja annan olla täytteiden vähemmän aikaa, tuntui että täyteet ehkä menivät liian kypsäkski.

    Tykkää

  3. Mitähän teen väärin kun taikinasta tulee sellaista, mikä tarttuu kaulimeen kiinni eikä siitä oikein saa palloakaan muotoiltua. Taikinan väri näyttää myös olevan paljon vaaleampi…

    Tykkää

Vastaa