Juustoiset ketosämpylät

Helpot ja maukkaat, jauhottomat sämpylät syntyvät kananmunista ja juustoraasteesta. Juustoraastetta vaihtamalla saat makuvaihtelua sämpylöihin. Hiilihydraatteja näissä sämpylöissä on vain n. 1 g / sämpylä, joten nämä ovat hyvä korvike leivän tilalle.

Juustoiset ketosämpylät

(4 sämpylää)

3 kananmunaa

100 g juustoraastetta

2 rkl psylliumia

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl siemensekoitusta

  • Vatkaa munien rakenne rikki
  • Sekoita muut ainekset.
  • Lusikoi leivinpaperoidulle pellille neljä kekoa. Ripottele pinnalle halutessasi siemeniä.
  • Paista 175 asteessa n. 30 min.

Makrot / sämpylä: HH 1,1, g, Prot 13,4 g, Rasva 12,7 g

Kcal / sämpylä: 174

22 thoughts on “Juustoiset ketosämpylät

  1. Meillä on näitä tehty kahtena päivänä peräkkäin, kun ei ketoileva mieheni mussuttaa sitä mukaa, kun uunista tulee 😀 Lienee sanottamakin selvä, että ovat hyviä ja jäävät ruokavalioon.

    Tykkää

  2. Kiitos tosi hyvästä reseptistä! Kaloreita laskevana haluaisin tietää mitä juustoraastetta ja minkälaista siemensekoitusta tässä on käytetty jotta kalorit jäävät noin pieneksi? Käytin itse Valion Cheddarjuustoraastetta ja Pirkan salaattisiemensekoitusta ja kaloreita tulee puolet enemmän eli n. 255kcal per sämpylä.
    Ei sekään paha ole, mutta pienemmillä kaloreilla voisin nauttia useamman, kun ovat niin peijakkaan hyviä! Kiitos sinulle ja mukavaa kevättä! 🙂

    Tykkää

  3. Hei, ohjeessa on käytetty laskennassa mozzarellaraastetta, jossa rasvaa 21g/100g, joten tuosta tulee tuo ero :).

    Tykkää

  4. Hei, voiko tätä taikinaa soveltaa myös pizzapohjana? 2-kertainen määrä pellilliseen pizzaa?

    Tykkää

  5. hyviä ovat…mutta piti heti kokeilla, eikä ollut siemeniä kotona, niin korvasin sen mantelijauholla ja tuli hyviä 🙂

    Tykkää

  6. Ihania sämpylöitä.. käytin karkeaa psyliumia ja vedin siemenet rouheeksi. Laitoin myös lusikallisen mantelijauhoa ja yhden extra munan. Niin ja taisin laittaa myös ripauksen soodaa ❤️ Nää meni jatkoon. Kiitos ihanasta reseptistä . Nam

    Tykkää

  7. Aivan mielettömän hyvä ja helppo ohje ja kulmakivi omaan ketoruokavaliooni. Kiitos Anna, sinun ansiostasi aloittelevan ketoilu helpottui paljon. ❤ 🙂

    Tykkää

  8. Aiempien kokemusten perusteella vastaavilla ohjeilla oletin, että näissä maistuisi enimmäkseen kananmuna ja että olisivat rakenteeltaan sellaisia ylikypsän munakkaan oloisia, mutta ei, tämä oli positiivinen yllätys! Tosi hyvä ohje, kiitos tästä!

    Tykkää

  9. Mun sämpylät eivät pysyneet kekoina, vaan levisivät suuriksi lätyköiksi uunissa…mistähän tuo johtuu?

    Tykkää

    1. Hei, ensimmäinen epäilys johtaa psylliumia karkeusasteeseen, mitä psylliumia käytit? Suosittelen ohjeisiini Finaxin psylliumia.

      Tykkää

Vastaa