Ketofudge

Ketofudge syntyy kolmesta raaka-aineesta: kuohukermasta, erytritolista ja hitusesta psylliumia, joka tekee fudgen rakenteesta hieman sitkeän. Kerman kokoonkeittämisen yhteydessä sen väri tummuu ja maku karamellisoituu. Fudgea voi maustaa makunsa mukaan erilaisilla kuivamausteilla, mutta suolaripausta suosittelen joka tapauksessa, sillä se saa fudgen maistumaan täyteläisemmältä.

Ketofudge

(25 palaa)

2 dl luomu kuohukermaa

½ dl erytritolia

n. ½ tl psylliumia

suolaa

(piparkakkumaustetta, kanelia, kardemummaa, inkivääriä, vaniljajauhetta, kaakaojauhetta, lakritsijauhetta)

  1. Keitä kermaa ja erytritolia kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen n. 10 min.
  2. Kun seos tiivistyy ja alkaa saamaan väriä, sekoita koko ajan, kunnes seos on paksua ja tasaisen ja tumman karamellin väristä. Tässä voi mennä 10 – 20 minuuttia kattilasta ja lieden tehosta riippuen. Sekoita joukkoon psyllium ja mausta ripauksella suolaa ja halutessasi muilla mausteilla.
  3. Kaada seos leivinpaperoituun tai kelmutettuun astiaan n. 8 x 8 cm tai makeisvuokiin.
  4. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti ja paloittele pieniksi arpakuution kokoisiksi makeisiksi.

VINKKI! Fudge sopii hyvin myös ketokakkujen koristeeksi.

Makrot / makeinen: HH 0,2 g, Prot 0,2 g, Rasva 2,8 g

Kcal / makeinen: 27

22 thoughts on “Ketofudge

  1. Voi että minä olen riemuissani, että löysin tämän blogin!
    Aivan mahtavia reseptejä ja mikä parasta – selkeät ohjeet!
    Tuhannen tuhatta kiitosta sinulle 🤍
    Nämä makeiset testiin seuraavana herkkupäivänä 😋

    Vappu on muuten tulossa, ei sinulla sattuisi olemaan taskussa ketoilijoille sopivaa munkkireseptiä?

    Tykkää

    1. Kiitos kommentista, ihanaa että löysit!

      Ensi viikolla on ohjelmassa jonkinlainen munkkiohje ☺️

      Tykkää

    2. Moikka osaatko sanoa että mitä tässä on koko setissä hiilareita? Aattelin että jos valmistan kummipojalle jolla on diabetes näitä 😍

      Tykkää

      1. Hei, reseptissä hiilihydraatit tulee käytännössä kermasta, jossa sitä on n. 3 g / 100 g. Eli ohjeessa on kaikestaan n. 6 g hiilihydraattia.

        Tykkää

  2. Hei! Mietin, että voisiko psylliumin korvata jollain, esim. ksantaanilla? Jokin psylliumin maussa tökkii pahasti ja olenkin monesti vain jättänyt sen laittamatta.

    Tykkää

    1. Ohje onnistuu myös ilman psylliumia. Tässä se lähinnä hiukan pehmentää ja tasaa rakennetta, mutta voit hyvin tehdä kokonaan ilman.

      Tykkää

  3. Ihania ohjeita, kiitos ❣️! Olisin kysynyt tuosta erytrolista. Voiko sen korvata jollakin muulla? Erytroli tuntuu kylmältä suussa, ihan kuin hyvin väkevää mynthonia söisi 😊

    Terkuin Jenni

    Tykkää

    1. Hei, stevia sweet crystal pussissa maistuu useimpien mielestä mukavammalta. Sitä voi annostella noin puolet erytritolin määrästä 🙂

      Tykkää

    1. Raakalakritsijauheella saa ainakin melko salmiakkisen maun, ei tietenkään ihan täysin.

      Tykkää

  4. Tää on aivan ihana blogi. Tämmönen vanha pullukkakin on pysynyt kaidalla tiellä kun välillä vähän herkuttelee, ketotyyliin.

    Tykkää

    1. Hmmm… juoksettuminen tapahtuu, jos kermaa keittää liian pitkään. Myös suola voi juoksettaa kerman, jos sen lisää jo keittovaiheessa. Kolmas vaihtoehto mikä tulee mieleen on se, että kerma on vanhaa. Toffee on sopivaa, kun se on kauniin ruskeaa ja paksua ”valkokastikkeen oloista”.
      Hiukan hankala selittää :/

      Tykkää

    1. Hei, kuulostaa erikoiselta. Mitä tuotteita tarkalleen käytät? Minkälaisella kattilalla/kasarilla keität?

      Tykkää

  5. Tein näitä ensimmäistä kertaa ja tuli liian makeita. Ei pysty syömään joten pitää seuraavalla kerralla tehdä vähemmällä määrällä erytritolia. Erytritolin maku on myös hieman epämiellyttävä. Tätä ei varmaan voi mitenkään peittää?

    Tykkää

  6. Tein tänään näitä ja tosiaan jännä tuo kylmä maku suussa. Maistoin pikku palan, nämä odottaa jäähtymistä vielä jääkaapissa. Laitoin hieman suolaa ja lakritsijauhetta, saas nähdä tuleeko muuta kuin sanomista 😀

    Tykkää

    1. Hei, kylmä maku tulee erytritolista. Kannattaa kokeilla seuraavan kerran käyttää erytritolin ja stevian sekoitusta (esim. Stevia sweet crysta pussissa) ja annostella sitä puolet tai kolmasosa reseptin määrästä. Tällä pääset eroon viileästä mausta.

      Tykkää

Vastaa