Ketoreissarit

Ketoreissarit

Ketoreissari on nimensä mukaisesti oiva vaihtoehto reissuevääksi. Ohut leipänen on helppo täyttää ja pakata mukaan autoon tai retkelle. Leivän rakenne on mukavan napakka ja siemenet lisäävät sopivasti sattumia ja purutuntumaa. Tämä leipä on mainio vaihtoehto myös manteliallergikoille tai niille, joille mantelileivät ei vain uppoa :).

Ketoreissarit

(8 leipästä)

1dl pofiberiä

1 dl hamppurouhetta

1 dl pellavansiemenrouhetta

1 dl sekalaisia siemeniä kokonaisena

2 rkl psylliumia

2 tl leivinjauhetta

1 tl ksantaania

1 tl suolaa

3 kananmunaa

2 dl turkkilaista jogurttia

100 g voita sulatettuna

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
  2. Lisää kananmunat ja jogurtti. Sekoita hyvin.
  3. Lisää voisula taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan vetäytyä 5 – 10 minuuttia.
  5. Taputtele taikinasta 8 leipästä.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Makrot / leipänen: HH 3,6 g, Prot 7,1 g, Rasva 19,5 g

Kcal / leipänen: 219

46 thoughts on “Ketoreissarit

  1. Sun blogi on tosi inspiroiva! Usein tekisi mieli kokeilla vaikka mitä keto-ohjeita, mutta jotenkin se monesti jää, usein ehkä siksi kun ohjeet on kauheen pitkiä ja sisältää miljoona eri ainesosaa. Mut täällä ohjeet on selkeitä ja helpolta vaikuttavia – kiitos! 🙂

    Tykkää

      1. Hei,
        Ollaan innostuttu sun blogista ja mies on kaivannut ihan hirveästi ruisleipää. Tätä haluisin kokeilla, mutta meillä missään lähikylien ja -kaupinkien valikoimissa ei ole ksantaania, eikä näyttäisi nettikaupoissa oleva, onnistuuko ilman?

        Tykkää

      2. Onpa harmi, ksantaani on yleisesti aika hyvin valikoimissa ja löytyy leivontatarvikkeiden tai jauhohyllyn yläkulmasta huomaamattomasta paikasta.

        Uskon, että ohje toimii myös ilman ksantaania, rakenteesta voi tulla hiukan tiiviimpi, mutta makuun muutoin se ei vaikuta 🙂

        Tykkää

  2. Heippa! Näistä tuli kerrasta suosikkeja! Luuletko, että onnistuisi maidottomalla jugurtilla? Harkinnassa testata maidotonta.. mikäköhän voisi maidottomista sopia?
    Terv. Piia

    Tykkää

    1. Hei, en ole aivan perillä maidottomista vaihtoehdoista, kun ei niille ole itsellä tarvetta. Uskon, että toimii kuitenkin ihan yhtä hyvin jollain tuotteella, jossa suunnilleen yhtä paksu rakenne.

      Tykkää

      1. Hei! tein leipiä Alpron makeuttamattomalla soijajugurtilla, ja hyvin toimi. en huomannut mitään valittamista ainakaan, ja hiilareita siinä jugussa on on 0.
        aikaisemmin tein myös hampunsiemenistä koska en löytänyt rouhetta ja ihan tuli leipiä niistäkin 🙂

        Tykkää

      2. Mahtava kuulla, tämä onkin hyvä vinkki niille, joille tavallinen jogurtti ei sovi!

        Tykkää

    1. Sen tilalle voi laittaa oikeastaan mitä tahansa siemeniä rouhittuna, hamppurouhetta tai vaikka fibrex kuitua rouhittuna.

      Tykkää

  3. Uskomattoman hyviä reissareita tein äsken! Ihan mahtavaa, kun ”löysin” tämän blogin, haluaisin tehdä sen resepteistä vaikka mitä. Kiitos!

    Tykkää

  4. Oih olipa hyviä 🙂 ja mun 6,5v lapsi teki nää mun kanssa. Ostin vahingossa salaattisiemensekoituksen missä on karpaloa. Sopi tosi hyvin vaikka hh on vähän enemmän.

    Tykkää

  5. Kiitos ohjeesta! Olivat hyviä! Syön sujuvasti myös mantelijauholeipäsiä, mutta nämä tarjoavat niille maukasta vaihtelua. Täytyypä tutustua sun muihinkin resepteihin 🙂

    Tykkää

  6. Oi taivas. Olen ketoillut reilun kuukauden ja entisestä elämästä on ollut ikävä VAIN ruisleipää. En ikinä leivo, en kertakaikkiaan ole leipuriainesta, mutta näitä oli pakko kokeilla. Ja AAHHHHH! Kuinka hyvää! Olin niin kaivannut jotain leipää iltapalaksi ja näistä tuli ihan se ruisleipäfiilis, vaikkei nää oo ruista nähneetkään 😀 Teen VARMASTI uudestaan – ja uudestaan – ja uudestaan – ja…

    KIITOS reseptistä!

    Tykkää

    1. Hei, kiitos kommentista! Ihana kuulla, että reseptistä on iloa 🙂 tsemppiä ketoiluun!

      Tykkää

  7. Heippa! Oon nyt pari kertaa tehnyt näitä ja on kyllä hyviä, mutta yhtä asiaa mietin. Onko tarkoitus syödä näitä kaksi leipästä ja laittaa väliin tavaraa, vai onko tarkoitus halkaista yks tollanen leipänen? Ku itellä tuli molemmilla kerroilla näistä niin litteitä, etten ole saanut niitä halkaistua, niin oon sitten päätyny syömään kaksi kerralla.

    Tykkää

    1. Hei, laskennassa on ajateltu, että leipänen halkaistaan ja yksi leipä on siis annoskoko. Itselläni halkaisu onnistui ihan hyvin.

      Tykkää

  8. Tein äsken ekaa kertaa ja onnistui kyllä hyvin, kiitos reseptistä! 🙂 Laitoin turkkilaisen jogurtin tilalle Salakis ruoanvalmistusjogurttia joka on 24% joten vähensin voin määrän 85 grammaan, toimi! Ensi kerralla laitan kyllä vähemmän suolaa, nyt laitoin ehkä 1/2-1tl ja se oli vähän liikaa omaan makuun, hyppysellinen tai pari saattaisi riittää.

    Tykkää

  9. Hei ihania reseptejä sinulla. Leivon mielelläni, mutta olisiko mahdollisuutta saada kaikki tärkeä tieto makrojen kanssa yhtäjaksoisesti, että voisi tulostaa A4 arkin keittiön mappiin eikä tarvitsisi aina räplätä tapletilla. Vai onko näissä tulostusversio. T. Sirkka

    Tykkää

    1. Hei! Kiitos kehitysehdotuksesta, voin taittaa makrot heti reseptin perään jatkossa, jos se on käytännöllisempää. Erillistä tulostusversiota postauksissa ei valitettavasti ole.

      Tykkää

      1. Hei tää on mun lempileipä, teen usein ja syön aamupalalla. Olen korvannut jogurtin piimään ja hyvin toimii, annan vaan seistä sen noin puolituntia.

        Tykkää

      2. Hei, onpa kiva kuulla, että on mieleinen. Kiva idea tuo piimä, taidankin itsekin kokeilla 🙂

        Tykkää

  10. Olin todella yllättynyt, miten ihania nämä ovat! Eka satsi on jo syöty ja näitä on pakko tehdä lisää! Mukavan rapeita ja todellakin erilainen vaihtoehto höttöisille sämpylöille. Mulla ei ollut hamppurouhetta, mutta kuoritut hampun siemenet sopii myös loistavasti taikinaan. Täydet pisteet, kiitos reseptistä!!!

    Tykkää

  11. Kokeilin näitä juuri pizzapohjana, toimii!!! Eli yksi leipänen=yksi pieni pizza. Aivan ihana resepti👍🏻😁

    Tykkää

  12. Oi mikä ihana ohje 😍 mietin, että kauankohan tällaiset leivät mahtaa säilyä? Ja täytyykö säilyttää kylmässä?

    Tykkää

    1. Leivät säilyy muutaman päivän, suosittelen pakastamista mikäli täytyy säilyttää tätä kauemmin. Tuon muutaman päivän säilyvät huoneenlämmössäkin, jääkaapissa voivat hiukan vettyä.

      Tykkää

  13. Hei,
    Toimisikohan nämä pohjana hyydytetylle kalavoileipäkakulle? Jos painelisi taikinan vuoan pohjalle ja paistaisi.

    Tykkää

  14. Nyt on pakko laittaa kehuja, tein näitä reissareita, hampun tilalle laitoin seesami siemeniä, kun sitä sattuu olen. Ja turkkilaisen korvasi alpro sijalla. Voitakin oli vaan 65 g. Mutta silti aivan täydellisiä, nam😋

    Tykkää

  15. Moikka! Sulla on hyviä reseptjä mutta monessa on kananmunaa. Millä sen voisi korvata, jotta näistä saisi vegaansia?

    Tykkää

    1. 1 rkl pellavarouhetta + 3 rkl vettä (anna turvota) vastaa yhtä kananmunaa. Muita munan korvaavia vinkkejä ruuanlaittoon: kotikokki.net.

      Tykkää

Vastaa