Peltilihapiirakka (keto, vhh, gluteeniton)

Lihapiirakka on tuttu maku monen ikäisten lapsuudesta – niin olennainen osa se on ollut suomalaista arkiruokakulttuuria ja vuosikymmenten ajan. Ja jestas, että se onkin hyvää. Täytteen maustamisessa kannattaa käyttää omaa luovuttaa ja omia makumieltymyksiä hyödyksi. Minun lihapiirakassa maistuu meirami, valkosipuli, pippuri ja pieni tulisuus. Koska riisit ovat tuoneet piirakkaan mukavaa rakenteen vaihtelua päätin korvata ne rouhitulla kukkakaalilla, joka toimikin piirakan täytteessä hyvin. Lihapiirakka on melkoisen täyttävää tavaraa, joten suosittelen se kylkeen raikastavaa vihreää salaattia.

Peltilihapiirakka

(puoli uunipellilistä / 8 annospalaa)

1 annos rahkavoitaikinaa sekoitettuna

Täyte

600 g jauhelihaa (10%)

1 iso sipuli

2 – 3 valkosipulin kynttä

200 g kukkakaalia

25 g voita

1 rkl kuivattua meiramia

1 ½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

½ – 1 tl chilihiutaleita

Voiteluun kananmunaa

  1. Valmista ensin rahkavoitaikina.
  2. Ruskista jauheliha, hienonnetut sipulit ja kukkakaali pannulla voissa. Mausta. Jäähdytä. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita hyvin.
  3. Kauli levänneestä rahkavoitaikinasta uunipellin pohjan kokoinen, n. ½ cm:n paksuinen levy. Puolita taikina ja nosta toinen levy leivinpaperille uunivuokaan. Levitä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy, nipistele reunat yhteen. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  4. Paista piirakka 200 asteessa uunin alaosassa n. 40 min.

Makrot / annos: HH 5 g, Prot 22 g, Rasva 43 g

Kcal / annos: 503

4 thoughts on “Peltilihapiirakka (keto, vhh, gluteeniton)

  1. Todella hyvä suolainen piirakka. Tein sen kylläkin tonnikalasta, mausteista ja kasviksista. Rahkavoitaikina oli tosi helppo työstää ja oli myös hyvän makuinen. Aion tehdä jotain vastaavaa myös toiste.

    Tykkää

  2. Hei
    Hölmö kysymys, mutta mitä tarkoittaa ”rahkavoitaikina sekoitettuna”? Pitääkö sitä sen jääkaapissa olemisen jälkeen vielä jotenkin sekoittaa vai viitataanko sillä siihen kolmesti kaulitsemiseen?

    Tykkää

    1. Hei, ei ole tyhmä kysymys lainkaan. Sekoitettu tarkoittaa siis sitä, että taikina vain sekoitetaan, ei kailota kerroksittain.

      Tykkää

Vastaa