Ruohosipuli-hapankermanäkkärit (Chive and sour cream crackers)

Ruohosipuli-hapankermanäkkärit saa inspiraation suosikki sipsimausta sour cream & onion. Ohjeella voi tehdä näkkäreitä, keksejä juustotarjoiluun tai sipsejä kaulimalla taikinan todella ohueksi. Nämä suolaiset herkut ovat ehdottomia pieneen suolaisen nälkään illanistujaisissa, leffassa tai kesäisenä päivänä kun ruoka ei muuten maistu. Näkkärit säilyvät kuivassa, valolta suojattuna useamman viikon.

Ruohosipuli-juustonäkkärit (Chive and sour cream crackers)

(20 annosta / portions)

250 g mantelijauhetta (almond flour)

100 g juustoraastetta (cheese, grated)

75 g crème fraîchea (sour cream)

½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna (½ punch of chive, chopped)

sormisuolaa (finger salt)

  1. Sekoita ainekset keskenään, ruohosipuli hienonnettuna. (Mix all the ingredients together.)
  2. Kauli massa kahden leivinpaperin välillä mahdollisimman ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa. (Roll the dough thinly between two baking papers. Remove the top paper and cut the crackers in pieces. Sprinkle some finger salt on top.)
  3. Paista uunin alaosassa 100 asteessa n. 45 min – 1 h, kunnes levy on hiukan ruskistunut. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. (Bake on 100 degrees for 45 min to 1 hour. Leave to cool before serving.)

Makrot (macros) / annos (portion):

HH (carbs) 1 g, Prot 4 g, Rasva (fat) 8,5 g

Kcal / annos (portion): 99,5

6 thoughts on “Ruohosipuli-hapankermanäkkärit (Chive and sour cream crackers)

  1. Hei! Onko tässä ohjeessa ihan oikein tuo lämpötila/paisto? Kun paistoin 100 asteessa tunnin niin ei ollut yhtään rapeaa

    Tykkää

    1. Hei! Kiitos kommentista!
      Ohje on ihan oikein tai niin se on minulla toiminut. Uuneissa on harmillisesti eroja ja hapankermoissa myös :/. Koita laittaa pelti hetkeksi vaikka 150 asteeseen niin eiköhän näkkärit nopsasti sitten rapeudu. Pitänee testata ohjetta vielä hyötyisikö näkkärit esim. 125 asteen paistolämpötilasta.

      Tykkää

  2. Hei Anna! Mielellään kokkaan sinun ohjeiden mukaan 🙂
    Näkkäreistä tuli maukkaat ja rapeat, mutta paistoin ne uunin keskitasolla ensin 125C ja lopussa 150C. Luulen että 100C on liian vähän niille, mutta tosiaan uunissa on eroja. Kiitos!

    Tykkää

    1. Hei, kiitos palautteesta! On mahdollista, että uuni, jossa näkkärit paistoin on normaalia ärhäkämpi. Tarkastan ohjetta vielä omassa uunissani ja korjaan ohjetta tarpeen mukaan 🙏.

      Tykkää

  3. Aloitteleva ketoilija täällä moi! Tämä ohje jää käyttöön ehdottomasti, aivan taivaallisen hyvänmakuisia näkkäreitä tuli, näihin tulee himo 🙂

    Tykkää

Vastaa